Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Problem z Google Chrome

07 Kwi 2012, 20:18

Witam. Mam mały problem z przeglądarką google. Na stronach typu facebook, lub na poczcie, albo na każdej stronie, gdzie mam się zalogować, po zalogowaniu dostaję taki komunikat:

"Podjęto próbę nawiązania połączenia z witryną www.facebook.com jednak serwer przedstawił nieprawidłowy certyfikat. Nie można przejść dalej, ponieważ operator strony poprosił o zwiększenie bezpieczeństwa w tej domenie.

Po nawiązaniu połączenia z bezpieczną witryną serwer, na którym przechowywana jest ta witryna, wyświetla certyfikat, aby zweryfikować jej tożsamość. Ten certyfikat zawiera informacje o tożsamości takie, jak adres witryny, które są weryfikowane przez inną firmę zaufaną w komputerze. Dzięki sprawdzeniu zgodności adresu w certyfikacie i adresu witryny można określić, czy nawiązano bezpieczną komunikację z docelową witryną internetową, a nie innym podmiotem (np. intruzem w Twojej sieci).

W tym przypadku certyfikat serwera lub pośredniego urzędu certyfikacji przedstawiony przeglądarce jest nieprawidłowy. Może to oznaczać, że certyfikat jest uszkodzony, zaweira niepoprawne pola, lub jest nieobsługiwany."

Kilka razy przeinstalowywałam chroma, ale to niestety nic nie dało.

Bardzo proszę o pomoc :)

Re: Problem z Google Chrome

07 Kwi 2012, 21:08

A czy problem wystepuje rowniez na innych przegladarkach?

07 Kwi 2012, 21:18

No właśnie tego problemu nie ma ani na mozilli, ani na explorerze, tylko na chromie takie coś dostaję.

07 Kwi 2012, 21:40

Pobierz te -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... hrome.html

07 Kwi 2012, 23:23

Pobrałam. Sytuacja się powtarza niestety.

08 Kwi 2012, 19:45

Odinstaluj Chrome`a za pomocą Revo Uninstaller`a w trybie zaawansowanym -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/revo-uninstaller/, a następnie zainstaluj przeglądarkę ponownie.

09 Kwi 2012, 00:44

Zrobiłam tak. Albo nie wchodzi, albo ja gdzieś robię błąd. Zrobiłam trybem zaawansowanym, pierwsza próba zalogowania się (na fb, o ile pamiętam) skończyła się pomyślnie, jednak po wyłączeniu okna, ponownym włączeniu po jakimś czasie i kolejnej próbie logowania się (też na fb) sytuacja się powtarza i pojawia się wspomniany przeze mnie komunikat o bezpieczeństwie.

09 Kwi 2012, 07:08

Sporo osób ma ten problem, okazuje się że to wina Chrome. Musisz cierpliwie czekać, aż to naprawią.

14 Kwi 2012, 14:51

To dziękuję bardzo za pomoc :)
Wyślij odpowiedź