Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
10 Kwi 2010, 21:17
Miałem problem z grą , lecz wszystko nie działało reinstale itp. wyczytałem że mogą być to wirusy i zaproponowano mi użycie ComboFix'a więc użyłem i mam prośbę o sprawdzenie logów i dalsze pokierowanie mnie
.
http://www.wklej.eu/index.php?id=8aaaf4d845
10 Kwi 2010, 21:33
Nie wiem, kto Ci zaproponował jego użycie, bo jest to silnie ingerujące w system narzędzie wykorzystywane do usuwania ciężkich infekcji, którego nie powinno się używać na własną rękę, gdyż może to mieć przykre konsekwencje.
Zresztą w logu nic nie ma, do tego prawdopodobnie Combofix wykosił wpis AVG z autostartu, więc spróbujemy to naprawić.
Wklej do notatnika:
- Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
"AVG9_TRAY"="c:\\progra~1\\AVG\AVG9\\avgtray.exe"
Plik
Zapisz jako
Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki
zapisz pod nazwą FIX.REG
uruchom utworzony plik i potwierdź
restart
Pobierz
OTC uruchom i kliknij
CleanUp Przeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerWykonaj
pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport
Zainstaluj SP3
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ack_3.html
10 Kwi 2010, 21:42
Niestety AVG nie powróciło
robić skany czy od nowa instalować AVG?
10 Kwi 2010, 21:45
Rozumiem, że wykonałeś operację z FIX.REG, wpis został pomyślnie dodany do rejestru i po restarcie nadal nie ma ikonki AVG w trayu??? Jeśli tak to go po prostu przeinstaluj i wykonaj pozostałe kroki.
10 Kwi 2010, 22:32
Zrobiłem wszystkie kroki opisane przez Ciebie i ku mojemu zdziwieniu czysto.Problem z wyłączającą się grą nie poprawił się.Zdziwiło mnie to iż AVG wykrył niby konia trojańskiego w programie do skanowania Anti-Malware.AVG jest godnym zaufania programem? istnieje jakaś inna lepsza alternatywa dla mnie niż ten oto antywirus? Czy może Malware jest zakażony?(Ściągałem z linku podanego przez ciebie).Dziękuję za pomoc.
10 Kwi 2010, 22:38
Czy może Malware jest zakażony?
Jest to fałszywy alarm.
AVG jest w porządku, jeśli chodzi o darmowe rozwiązania. A przyczyn problemów z grą musisz szukać gdzieś indziej, bo na pewno nie jest to wina infekcji.
10 Kwi 2010, 22:39
Ok bardzo dziękuję za pomoc.