TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z hackerem

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

problem z hackerem

Postprzez mufi3 » 14 Kwi 2006, 14:26

PostUA:

Cześć
Mam problem z 1 hackerem, który usilnie próbuje dobeać się do mojego kompa - wiecznie atakuje jakiś port. Mam jego numer GG i IP komputera.
Chciałbym wywinąć mu jakiś numer. Ma ktoś z Was jakiś pomysł?

pozdrawiam
mufi
mufi3
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Kwi 2006, 14:22

Postprzez Hpest » 14 Kwi 2006, 14:37

PostUA:

Z hakerem :D prędzej z jakimś lamusiem który nie potrafi sie do PC włamać :) Ale skoro juz o tym mowa to zainstaluj sobie Firewalla. :)

Zapory Ogniowe

Zapory ogniowe czyli Firewall'e są coraz częściej stosowane w domowych systemach operacyjnych, jako dodatkowe zabezpieczenie przed hackerami i niepowołanymi procesami, które mogłyby zaszkodzić naszemu komputerowi. Za najlepsze w swojej dziedzinie uważane są: Kerio Personal Firewall, Norton_Personal_Firewall oraz ZoneAlarm. Programy te na bieżąco monitorują stan naszego komputera i powiadamiają nas o jakichkolwiek próbach włamania.

Image Kerio Personal Firewall 4.2.3.912 PL Polecam
Kerio Personal Firewall (KPF) ułatwia użytkownikom kontrolę nad wymianą danych ich komputerów z innymi komputerami w Internecie lub sieci lokalnej.

Image Kerio ServerFirewall 1.1.1
Kerio ServerFirewall jest rozwiązaniem przeznaczonym do zarządzania bezpieczeństwem systemów serwerowych z rodziny Windows. Pomaga chronić serwery windowsowe przed atakami z Internetu i sieci LAN.

Image Kerio WinRoute Firewall 6.1.4 Patch 2
Kerio WinRoute Firewall ustala nowe standardy w zakresie uniwersalności, bezpieczeństwa i możliwości kontroli dostępu użytkowników do Internetu. Zaprojektowany z myślą o sieciach korporacyjnych, zabezpiecza przed atakami z zewnątrz i wirusami oraz ogranicza dostęp do witryn WWW w oparciu o ich zawartość.

Image Norton Personal Firewall 2005 Polecam
Program chroni dane osobiste i zapobiega dostępowi hakerów. Wykorzystana w programie inteligentna technologia zapobiegania włamaniom blokuje podejrzany ruch internetowy.

Image Outpost Firewall PRO 3.5
Outpost Firewall PRO to jedne z najskuteczniejszych programów zabezpieczających na rynku. Program stanowi doskonałą zaporę ogniową i chroni przed zagrożeniami z sieci.

Image Sygate Personal Firewall 5.6.2808
Sygate Personal Firewall jest prostym w obsłudze programem zapewniającym ochronę komputera podczas pracy w Internecie.

Image Tiny Firewall 2005 Standard 6.5.126
Tiny Firewall 2005 Standard to aplikacja, która stanowi zaporę osobistą. Jak każdy programu typu firewall zapewnia ochronę przed zagrożeniami z Internetu.

Image WyvernWorks Firewall 2004 5.2
WyvernWorks Firewall to prosty w obsłudze, darmowy firewall będący idealnym narzędziem zabezpieczającym lokalny komputer przed włamaniami z Internetu.

Image ZoneAlarm Free 6.1.737.000 Polecam
ZoneAlarm jest programem, który zabezpieczy twój komputer w czasie użytkowania Internetu. Program ma przejrzysty interfejs i jest łatwo konfigurowalny.

Image ZoneAlarm Pro 6.1.737.000/02
Aplikacja poza standardową pracą jako firewall, chroni pocztę m.in. blokując podejrzane wiadomości. Program pozwala kontrolować pliki cookie oraz blokuje okienka typu pop-up.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez mufi3 » 14 Kwi 2006, 14:57

PostUA:

Nie całkiem o to mi chodziło. Mam NIS 2006. Nie chcę czekać, aż gość znajdzie w końcu jakąś lukę. Chciałbym dać mu do zrozumienia, że lepiej będzie jak weżmie się na przykład za coś pożytecznego. Może jest jakiś programik odpowiadający na podobne ataki? Gość ewidentnie coś do mnie ma.
mufi3
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Kwi 2006, 14:22

Postprzez 1jaa » 14 Kwi 2006, 17:33

PostUA:

Ewidentnie to Ty chcesz się włamać do niego;P Ale luss. Nie włączaj kompa to Ci się nie włamie :lol: Po co masz mu odpowiadać atakiem jakimś;P A w jakis sposób Ci się włamuje?
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez andrzej 64 » 14 Kwi 2006, 18:25

PostUA:

Ja mam outpost firewall pro i też widzę jak gnojki skanują sieć ale od tego jest firwall by strzegł twojej maszyny.Aktualizuj system,zabezpieczaj sie
najnowszą wersją firewala i badź spokojny.
andrzej 64
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Mar 2006, 23:07
Miejscowość: Nowy Sącz

Postprzez niunka » 14 Kwi 2006, 19:04

PostUA:

Najlepszym z dostepnych firewalli jest Agnitum Outpost i jezeli faktycznie ktos ci sie chce wlamac to zainstaluj Outpost i mozesz o kolesiu zapomniec.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników