TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z instalacą Internet Explorer 8.0 na Laptopie

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z instalacą Internet Explorer 8.0 na Laptopie

Postprzez MOTOR_L » 30 Gru 2008, 21:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Witam,
Jak w temacie może dodam tylko że internet chodzi na mozilli a antyvirem jest Kasperski 7.0
Problemem jest brak możliwości zainstalowania IE 8.0 jak i poprzednich wersji na Tym laptopie, po ściągnieciu pliku i instalaci go wyskakuje błąd typu brak możliwości zainstalowania IE 8.0 przeczytaj o możliwych błedach i srobuj rozwiazać problem, próbowalem już wszelkich możliwych rozwiązań czyli przeniosłem wyodrębniony plik do Program files i dalej nic. przenosi mnie po uruchomieniu ponownie komputera na stronę o mozliwych problemach... ale tam nie da się tego rozwiązać... bardzo prosze o pomoc...jak to zrobić
Aha plik ten ma 16.mb - sciągany jest po XP
MOTOR_L
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Lut 2007, 14:58

Re: Problem z instalacą Internet Explorer 8.0 na Laptopie

Postprzez Palacio » 30 Gru 2008, 23:47

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Zainstaluj Service Pack`a.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez MOTOR_L » 31 Gru 2008, 00:24

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

service pack 3 został zainstalowany a i tak nic z tego

zostae skierowany na podaną poniżej stronę
http://support.microsoft.com/kb/917925
tam staram sie rozwiazać problemy ale po wesciu na strone microsoft update zostaje wyświetlony komunikat

"Dziękujemy za zainteresowanie uzyskiwaniem aktualizacji za pośrednictwem naszej witryny.

Do korzystania z tej witryny wymagany jest program Internet Explorer w wersji 5 lub nowszej.

Aby uaktualnić przeglądarkę do najnowszej wersji, przejdź do witryny sieci Web Pliki do pobrania dla programu Internet Explorer.

Jeśli korzystasz z innej przeglądarki sieci Web, najnowsze aktualizacje można uzyskać na stronie Centrum pobierania Microsoft. Najnowsze aktualizacje krytyczne oraz aktualizacje zabezpieczeń można uzyskać za pomocą funkcji Aktualizacje automatyczne. Aby włączyć funkcję Aktualizacje automatyczne:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Panel sterowania.
2. W zależności od używanego widoku Panelu sterowania (widok klasyczny lub widok kategorii), wykonaj jedną z następujących czynności:
* Kliknij aplet System, a następnie kliknij kartę Aktualizacje automatyczne tab.
* Kliknij aplet Wydajność i konserwacja, kliknij aplet System, a następnie kliknij kartę Aktualizacje automatyczne.
3. Kliknij odpowiednią opcję. Upewnij się, że funkcja Aktualizacje automatyczne nie jest wyłączona."

Dla mnie naważniejsza jest część poggrubiona bo w tym momencie uż nic nie wiem co zrobić dalej ponieważ przypominam mam mozille!!!
Prosze o dalszą pomoc
MOTOR_L
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 31 Gru 2008, 12:57

Czy posiadasz oryginalny system :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez MOTOR_L » 31 Gru 2008, 15:54

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) )

Powiem tak nie mój laptop, nie sprawdzałem na wypadek wszelki legalności ani nie pobierałem aktualizacji ze sprawdzaniem systemu... ale czy to ma znaczenie? mi się wydaje że to może mozilla albo kasperski blokuje IE 8.0??
Moge miec rację???
MOTOR_L
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 31 Gru 2008, 17:02

Żeby zainstalować nowe IE musisz mieć legalną kopie windowsa.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez MOTOR_L » 31 Gru 2008, 19:24

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) )

Sorry wg mnie nie tędy droga nie mam pojęcia czy tam jest oryginał czy nie... ale idąc Twoim tokiem myslenia nie dałoby sie nigdzie zainstalować IE8.0 a starsze wersje też próbowałem jak wyżej wspominałem IE7.0 czy IE6.0 więc to nie to - ich się też nie dało
Sam mam IE 7.0 na stacjonarnym i udło sie zainstalować bez problemów stymże że wcześniej miałem przegladarke IE a nie mozille....
Prosze o dalsze porady....
MOTOR_L
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 31 Gru 2008, 19:45

No więc skoro umiesz zainstalować IE 7.0 to u kolegi także to zainstaluj. Po co się masz męczyć, nawet nie widząc czy kolega posiada legalny system. Poza tym czy nie lepiej przejść na darmową Operę - bardziej stabilną przeglądarkę od IE, zdaniem wielu, posiadającą wiele naprawdę przydatnych funkcji :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez MOTOR_L » 02 Sty 2009, 15:46

Jak pisałem wyżej probowałem zainstalowac i IE 7.0 i IE6.0 i się nie dało.... Mi IE jest potrzebny na laptopie tylko do jednej rzeczy nauki e-lerning... którą to obsługuje tylko IE..
Tam może sie nie da zainstlowac bo nie ma poprzedniej wersji IE ???
Czy ktś miał ten problem...???
MOTOR_L
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]