TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z internetem

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Problem z internetem

Postprzez Tadzos » 17 Paź 2007, 09:43

PostUA:

Odkąd podłączyłem bezprzewodowy router TL-WR542G mam problem z internetem(podłączony komp.stacjonalny i laptop)Z programu CFos Speed przychodzą ciągle komunikaty"Wysłane pingi nie wracają,modelowanie ruchem niemożliwe.Problem z routerem lub firewalem" coś w tym stylu.Strony otwierają się bardzo wolno,internet mam z kablówki.Jak temu zaradzić.
Tadzos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Sty 2006, 16:32
Miejscowość: Konin

Postprzez Tadzos » 17 Paź 2007, 16:07

PostUA:

Może dokładnie nie opisałem problemu i dlatego opiszę go dokładniej.Odkąd podłączyłem internet przez bezprzewodowy router TL-542G
mam problem z internetem(podłączony komp. stacjonalny i
laptop).Co jakiś czas otrzymuję komunikat z cFosSpeed
"Pakiety ping wysłane przez cFosSpeed nie wracają.Bez nich
modelowanie ruchu cFosSpeed nie będzie funkcjonowało
poprawnie".Strony internetowe otwierają się bardzo wolno.
Internet mam z kablówki.A na utorrencie mam czerwone kółko i można przeczytać"Brak połączenia.Firewall lub router ogranicza łączność.Musisz otworzyć port przez który inni będą mogli się z tobą połączyć.Zmieniałem na różne porty,ale nic to nie zmieniło.Firewalla nie mam włączonego i ztego wynika,że to problem z routerem,ale jak to sprawdzić a może i też zmienić port w routerze to nie mam zielonego pojęcia
Tadzos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Sty 2006, 16:32
Miejscowość: Konin

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników