TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z karta graficzna

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

problem z karta graficzna

Postprzez nesrider » 13 Sie 2007, 14:47

PostUA:

Witam, moj problem wyglada nastepujaco: mam stary komputer, postanowilem zakupic do niego karte graficzna, aby mozna bylo bez przeszkod poogladac filmy i troche pograc. Komputer jak juz wspomnialem jest stary, wiec jedyne sloty jakie sa wolne to PCI (jeszcze nie ma AGP, tzn wtedy agp byly ale nie bylo akurat na tej plycie). Komputer jest z roku 2000. Karta jaka kupilem na port PCI (nie PCI-E, prosze nie myśleć że jestem glupi) sprawnie wpina sie do plyty glownej i po wlaczeniu kompa zasilanie na niej jest, gdyz wentylator sie kreci. Karta to GF FX 5200 128/128 PCI. Plyta glowna to:
This mainboard is an Intel 440BX 100MHz highlyintegrated high-performance mainboard which supportsDual Pentium® II microprocessor and provides CPUPlug and Play feature for faster and easier CPUinstallation. The mainboard features highly flexibleconfigurations and is fully IBM PC/AT compatible.
procek to celeron 466 MHz. zasilacz 200 W. Dysk seagate barracuda 80 gb. po podlaczeniu kabla od monitora do karty graficznej i karty graficznej do portu PCI, na monitorze nie pojawia sie zaden obraz. na plycie jest zintegrowana karta graficzna 8 megowa. bardzo bym prosil o jakies sugestie dotyczace tego jak mam zainstalowac karte aby dzialala...
Awatar użytkownika
nesrider
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Lis 2006, 23:53
Miejscowość: Krk

Postprzez darkman » 13 Sie 2007, 15:00

PostUA:

Wątpie, w to żeby cokolwiek z tego typu rzeczy działało na tej płycie główniej...
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]