TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z kartą graficzną

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z kartą graficzną

Postprzez dragonis » 25 Mar 2008, 16:11

PostUA:

Mam taki problem z karta graficzną kupowałem niedawno nowy komputer chciałem EVGA PCI 8800 GT ale sie skonczyly i w zamian dali mi Gigabyte 8600GTS pogralem sobie z 2 tygodnie i jak przyszly to sie zglosilem po ta co chcialem to sie okazalo ze pare dni wczesniej sprzedali to co ja chcialem i zaoferowali mi karte inno3d 8800GT 512 MB jakos po tym niegralem bo mialem na studiach troche zajec i nie mailem czasu, po paru tygodniach jak wlaczylem to sie okzaalo ze jest gorzej niz na tym 8600GTS 256MB , tzn jest taki pasek poziomy i czasmi tna sie gry. To wina karty ze jest uszkodzona, że nie pasuje do płyty glownej(Asus P5K-E WiFI Edition)(czy da sie to jakos sprawdzic?), czy cos wiecej bo ja juz nie wiem?????

Bardzo prosze o pomoc
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lut 2006, 20:10

Postprzez Dawid255151 » 25 Mar 2008, 17:13

PostUA:

To wina karty ze jest uszkodzona, że nie pasuje do płyty glownej(Asus P5K-E WiFI Edition)(czy da sie to jakos sprawdzic?), czy cos wiecej bo ja juz nie wiem?????

Małe prawdopodobieństwo aby karta była uszkodzona, pytanie ogólne czy wgrałeś sterowniki do tej nowej karty
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez dragonis » 25 Mar 2008, 19:04

PostUA:

Tak,najpierw wgrywali mi w sklepie a pozniej po formacie tez wgrywalem i nic dalje bylo tak jak bylo
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 25 Mar 2008, 22:02

PostUA:

Daj im do sklepu do potestowania samą grafę. Niech oni się pomęczą.

Choć może to byc problem gry czy systemu. Na pewno wgrałeś najnowsze stery ze strony NV i czy system jest full update??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez dragonis » 26 Mar 2008, 16:53

PostUA:

Karte kupilem pod koniec grudnia i wgrywalem sterowniki z plyty zalaczonej do karty

Znalazlem gdzies ze to moze byc zwiazane z tym ze w biosie plyty glownej zostaly jakies pozostalosci sterownikow z tej poprzedniej grafiki, i trzeba to w biosie zmienic, albo wlaczyc Plug & Play w plycie glownej zeby system operacyjny sprobowal to zidentyfikowac. Patrzylem do biosu i jest tam rzeczywiscie wylaczona opcaj plug play ale przy tym co pisalo co sie stanie po wlaczeniu ze nie jest zalecane. A w biosie nie moge znalesc gdzie jest identyfikowana ta grafika.
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez dragonis » 27 Mar 2008, 23:10

PostUA:

Dobra zapytam inaczej czy ktoś wie jakie mogą wystąpić problemy i inne negatywne skutki po włączenie opcji Plug & Play na płycie głównej.
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 28 Mar 2008, 00:14

PostUA:

Jeśli dobrze kojarzę to ta opcja nic ci nie zaszkodzi,(nie jestem pewny) ale od kiedy sterownik może zepsuć sprzęt? :/
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez RIKERorg » 28 Mar 2008, 00:56

PostUA:

Ja kiedyś miałem problemy z karta a mianowicie po formacie wgrałem stery ale gry które wcześniej chodziły gładko teraz się cięły. Problem tkwił w złych sterownikach do karty. Moje pytanie czy wgrałeś tylko stery załączone do karty czy z neta ściągałeś albo z jakiś płyt instalowałeś. Małym prawdopodobieństwem jest tez to ale małym że płyta instalacyjna ze sterownikiem nie jest do tego modelu karty :wink:
Awatar użytkownika
RIKERorg
Postujący
Postujący

Dołączenie: 07 Paź 2007, 17:12

Postprzez dragonis » 28 Mar 2008, 16:14

PostUA:

Wgrywałem tylko to co bylo na zalączonej płycie.
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez dragonis » 30 Mar 2008, 15:18

PostUA:

Zmieniłem na płycie głównej na Plug & Play (na pierwotnych sterownikach), była zdaje mi sie lekka poprawa, ale pasek dalej był ale jakby mniej sie w oczy rzucał, zainstalowałem nowszą wersje sterowników, żadnej poprawy. Czyli trzeba kartę oddać do serwisu czy ktoś jeszcze wie co można zrobić?
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników