Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
08 Lut 2006, 21:32
Mam kompa celerona 1,8, 768 ramu ddr karte radeona 9200 128 i w grach gdy widze duzo ludzi czy w ogole duzo kolorow to przywiesza sie strasznie i nie chodzi plynnie. co robic czy to wina ustawien, bo moze sa zle czy to cos innego? Pomocy
09 Lut 2006, 13:38
Tak wogóle czy sprzęt którym dysponujesz odpowiada wymaganią sprzętowym Gier które uruchamiasz ???

W ustawianiach Gry zmień rozdzielczość na mniejszą i powinny płynniej chodzić, warto powyłączać także zbędne dodatki. No i oczywiście zainstaluj najnowszego Direct'a bo przecież to on odpowiada za stabilość i grywalność Gier.
DirectX 9.0c Runtime PL
http://www.instalki.pl/programy/download/biblioteki/
09 Lut 2006, 17:02
Hpest napisał(a):Direct'a bo przecież to on odpowiada za stabilość i grywalność Gier.
[
ta ta tylko jak nie masz odpowiedniej wersji to gra ci nie ruszy więc pierdoł nie opowiadaj
a za grywalnośc to twórcy gry odpowiadaja
09 Lut 2006, 22:19
chodzi o to że mam directa a gry wlaczam na minimalnych detalach a qmpla maja gorsze kompy i i m plynnie chodzi wszystko. Czy to moze karta jest zle zkonfigurowana?
09 Lut 2006, 22:57
Niezależnie od wersji, poczynając na 8.0 Gra powninna wystartować, za grywalność Gry odpowiadają róźne czynniki, a autorzy mogą jedynie aplikację stworzyć i podać potrzebne wymaganie sprzętowe aby gra zadziałała w Pc przygotowanych na jej odbiór. Niestety nie mają wpływu na to Czy ona zadziała Czy też Nie, kupując a poźniej także instalując zakupioną Grę powinniśmy najpierw zastanowić się Czy Ona wogóle zadziała. Jest to jeden z kilku o ile nie najważniejszy czynnik który każdy gracz powinien spełniać. Bez tego Ani rusz.
09 Lut 2006, 23:24
Dobra tylko kumpel ma procka 1,2, 500 cos ramu i karte 64 i jemu wszystko chodzi dobrze a mi nie i nie wiem dlaczego.
10 Lut 2006, 10:09
a sterowniki zainstalowałes??
najlepiej zrob format c: zainstaluj avasta i zone alarma oraz sterowniki i gry będą smigac aż miło
10 Lut 2006, 22:28
Mac, mam zainstalowane wszystko i nic, to chyba jest wina karty a nie dysku.
11 Lut 2006, 15:43
to jest wina zasyfionego systemu od dawno nie reinstalowanego i nie zdefragmentowanego dysku
12 Lut 2006, 23:38
A mi się wydaje MAC że się mylisz miałem podobny problem z jedną z gier i była to wina sterowników a nie dysku czy sytemu operacyjnego więc myślę iż przetestowanie jakiegoś Catalysta po uprzednim odinstalowaniu obecnych sterów nie zaszkodziło by twojej karcie.
13 Lut 2006, 22:26
tu nie chodzi o JEDNĄ gre ale o KILKA i tylko jak jest duzo ludu
a ja napisałem format c: i stery więc co sie czepiasz??
13 Lut 2006, 23:15
Kurde MAC co ty taki przewrażliwiony;D przecież ja się nie czepiam tylko wyrażam swoją opinię na ten temat:) PEACE:D
14 Lut 2006, 20:18
Jaki przewrazliwiony??
Zawsze taki jestem.