TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z klawiszami funkcyjnymi

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez Tomek01 » 26 Kwi 2015, 12:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.118 Safari/537.36 OPR/28.0.1750.51


Pewien czas temu mój laptop wrócił z naprawy , wszystko ładnie chodzi lecz jest problem z klawiszami funkcyjnymi otóż nie mogę ustawić (w biosie) tak aby były wyłączone. Głownie przeszkadza mi to w grach jak np. Tibia gdzie jest hotkey np czaru pod klawiszem F1 i zamiast to wycisza się dźwięk , z innymi klawiszami funkcyjnymi jest to samo.

Jak zrobić aby wyłączyć hotkey'e ?

Dodam że w naprawie była wymieniana bateria.

Dane techniczne:
Laptop Lenovo G505
Windows 8.1
Image




Screen z BIOS'u
Image


Instalowanie tych aktualizacji niestety nie pomogło:
http://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g505s-notebook/downloads/DS038577

Po zatwierdzeniu warunków instalacji "winflash(3.00)" komputer uruchomił się ponownie, po czym pojawił się komunikat:
Image





Z Góry dziękuję!
Tomek01
Awatar użytkownika
Tomek01
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 26 Kwi 2015, 12:00

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez mateo8898 » 27 Kwi 2015, 16:43

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0


Wejdź w HotKey Mode i napisz, jakie masz opcje do wyboru.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez Tomek01 » 27 Kwi 2015, 17:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.118 Safari/537.36 OPR/28.0.1750.51


Jeżeli chodzi o HotKey Mode nie mam żadnej innej opcji do wyboru, po prostu jest "Enabled"
Image
Awatar użytkownika
Tomek01
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 26 Kwi 2015, 12:00

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez mateo8898 » 27 Kwi 2015, 17:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0


Przejdź do tej pozycji strzałkami i naciśnij ENTER.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez Tomek01 » 27 Kwi 2015, 18:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.118 Safari/537.36 OPR/28.0.1750.51


Problem w tym, że do opcji HotKey Mode nie mogę przejść , mogę edytować tylko Graphic Device oraz datę i godzinę.
Image
Awatar użytkownika
Tomek01
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 26 Kwi 2015, 12:00

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez Tomek01 » 02 Maj 2015, 09:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0


Odświeżam temat, problem nadal występuje.
Awatar użytkownika
Tomek01
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 26 Kwi 2015, 12:00

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez elektryczek » 05 Maj 2015, 17:42

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/42.0.2311.135 Safari/537.36


Jaka wersja BIOS? Próbowałeś downgrade/update BIOS-u?
elektryczek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 05 Maj 2015, 17:31

Re: Problem z klawiszami funkcyjnymi

Postprzez Tomek01 » 07 Maj 2015, 22:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0


Image
Awatar użytkownika
Tomek01
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 26 Kwi 2015, 12:00


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron