TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z kodekami do filmu Step Up

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Problem z kodekami do filmu Step Up

Postprzez Lidhia » 20 Wrz 2006, 19:53

PostUA:


Witam,
jestem osobą, która pierwszy raz ściągnęła film, nie zabardzo mam pojęcie o tym co to są kodeki.. no i ehh.. prosiłabym o jakąkolwiek pomoc..
W takim razie, ja opisze swój problem..

-Ściągnęłam film pod tytułem "Step Up" z rozszezeniem *avi
-Odpalam go przez AllPlayera
-Wyskakuje mi komunikat:

"Brak Jakiegoś Kodeka
Kodek Potrzebny to: 8 (FourCC)
(nierozpoznałem jakiego) lub zbiór uszkodzony!!"

Gdy klikam run life update nie chce mi sie nic polaczyc zeby cokolwiek pobrac...

Poprałam nawet K-Lite Codec Pack.. Tylko że w tym problem że ja z tym wszystkim nie wiem co zrobic... bo tymi kodekami sie nie umiem owgole poslugiwac..

moglby mi ktos cokolwiek z tego wytlumaczyc? z gory dziekuję za pomoc...
Lidhia
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 20 Wrz 2006, 19:46

Postprzez pp3088 » 20 Wrz 2006, 21:39

PostUA:


Hmm niezbędny jest ffdshow
Link : http://www.instalki.pl/programy/downloa ... fdshow.php

Spróbuj też alternatywnego playera
Link: http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dio_video/
Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 999
Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

Postprzez Chief » 21 Wrz 2006, 01:01

PostUA:


all player sam sciag potrzebne kodeki!!
kliknij ze chcesz pobrac z internetu brakujacy kodek a on powinien ci znalesc.

ps. playery (zwykłe) nie posiadaja własnych kodeków z reguły wiec instalacja nowego za duzo nie pomoze i tak

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez Lidhia » 21 Wrz 2006, 08:26

PostUA:


wiem ze all player sam sciaga kodeki, tyle ze jak chce je sciagnac to on wcale nie chce sie polaczyc z internetem, mam firewalla ale odblokowalam dostep tej aplikacji do sieci... a program dalej sie nie laczy z internetem.. a wyswietla sie komunikat "CONNECT ERROR !!" Ehh...
Lidhia
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 20 Wrz 2006, 19:46

Postprzez ye » 28 Paź 2006, 14:31

PostUA:


i co zadzialalo bo mi tez tak sie robi to samo ??
ye
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 28 Paź 2006, 14:30

Postprzez benek-b12 » 29 Paź 2006, 23:19

PostUA:


wywal wszystkie kodeki co masz -> wyczysc rejestr -> wgraj ffdshow i real alternative -> do tego jakis oddwazacz np. subedit!

wszystko powinno byc ok! :)
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Re: Problem z kodekami do filmu Step Up

Postprzez Ewcia » 02 Lis 2006, 12:57

PostUA:


Siemka :(( mam doslownie taki sam problem :(( ludziki pomorzcie bo już niemam na to sily :/ ... :sad: :( tez po raz pierwszy sciagnelam film i niewiem o co kaman tez niemam tego kodeka 8 (FourCC) :( cio mam zrobić? pomorzcie szybciutko proszeeee :*:(
Awatar użytkownika
Ewcia
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 02 Lis 2006, 12:52

Re: Problem z kodekami do filmu Step Up

Postprzez czajek » 02 Lis 2006, 15:41

PostUA:


Ewcia napisał(a):Siemka :(( mam doslownie taki sam problem :(( ludziki pomorzcie bo już niemam na to sily :/ ... :sad: :( tez po raz pierwszy sciagnelam film i niewiem o co kaman tez niemam tego kodeka 8 (FourCC) :( cio mam zrobić? pomorzcie szybciutko proszeeee :*:(


Zastosuj sie do rad powyżej :)
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 575
Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez benek-b12 » 02 Lis 2006, 18:39

PostUA:


Ewcia wgraj sobie VLC media player i nie bedziesz potrzebowac kodeków 8)
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Ewcia » 03 Lis 2006, 21:32

PostUA:


thxxxxxxxxxxxxxxxxx benek-b12 :))) wielkie dzieki :*:*:*:*:*:* :)))) nareszcie moge obejrzec ten film ;))) polecam wszystkim twoje rady ;)
Awatar użytkownika
Ewcia
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 02 Lis 2006, 12:52

Postprzez benek-b12 » 03 Lis 2006, 21:37

PostUA:


nie ma za co :)
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Tetlognar » 17 Lis 2006, 17:02

PostUA:


Witam. Polecam odinstalować wszystkie kodeki jakie są na komputerze, a następnie pobrać i zainstalować:

http://rapidshare.com/files/3717935/klmcodec158.zip

Nie ma foramtu video, który by na nich nie poszedł. Pójdą nawet filmy flashowe, realplayer, quicktime, 3gp (format telefonów komórkowych).
Tetlognar
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 17 Lis 2006, 16:59

Postprzez benek-b12 » 17 Lis 2006, 18:37

PostUA:


raz to klmcedec to wielkie g**no!!! po co instalowac taki duzy pakiet kodekow, predzej czy pozniej cos sie spieprzy!

a dwa to ten temat juz jest przedawniony!
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez srwk » 19 Sty 2007, 11:17

PostUA:


mam pytanie, otoz mam zainstalowanego najnowszego ffdshow, divx 641 i real alternative, Na divx i media player classic film mi chodzi a na subedit all player vplayer niee czemu?? nie macie moze linka do kodeka aac??
srwk
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 19 Sty 2007, 00:04


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]