TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z Kompem

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z Kompem

Postprzez kanciat » 01 Mar 2005, 14:52

PostUA:

Mam problrm z kompem kidyś instalowałem 95 i cos przestawilem w biosie teraz niewiem co przestawilem a w biosie to wogule niemam pojecia co zrobic jak slucham muzy i chce przeskoczyc na inna piosenke to komp sie wylancza i wlancza czy ktos może cos wie jak to naprawic :?: :?: :?: :?: :?:
kanciat
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Lut 2005, 17:01

Postprzez kysiakzgz » 01 Mar 2005, 16:47

PostUA:

Moja rada : popros kogos kto sie na tym zna :lol: zeby zrobil ci system :!:
....::::ReSpEcT::::....
Awatar użytkownika
kysiakzgz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Lut 2005, 10:23
Miejscowość: ZgZ

kfd

Postprzez ARX » 21 Mar 2005, 11:44

PostUA:

spróbuj wypowiedziec sie na ten temat na forum: http://komputery.katalogi.pl/ Tam napewno będą znali odpowiedź na twoje pytanie :P
Awatar użytkownika
ARX
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Mar 2005, 11:19
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Cisz » 21 Mar 2005, 13:37

PostUA:

To jest problem ze sterownikami Stary. Podejrzewam konflikt przerwań. Rozwiązanie? Ściagnij najnowsze sterowniki do swojej płyty głównej i je zainstaluj. To powinno zażegnać problem.
Awatar użytkownika
Cisz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Gru 2004, 22:49

Postprzez henryk51 » 27 Mar 2005, 19:23

PostUA:

:arrow: Jeżeli majstrowałeś coś w BIOS ,to sprawdż izapisz obecne ustawienia w BIOS ,oczywiście nic nie przestawiaj ,jaksię na tym nie znasz.Po 1 co masz za BIOS ,bo każdy jest inny i ma inne ustawienia i kto się na tym nie zna może jedną zmianą wyłączyć komputer i go nie uruchomi .Ale spokojnie to się da naprawić,wejdż do BIOS i przy 1 pozycji naciśnij enter,odpisz wszystko co tam pisze i naciśnij esc żeby wyjść,potem nastepna poz.itd.Uwaga do 7 poz ,które ci podam nie wchodż,są to:LOAD BIOS DEFAULTS , LOAD BIOS SETUP oraz IDE HDD AUTODETECTION .USER PASSWORD, SUPERWISOR PASSWORD,SAVE & EXIT SETUP i EXIT WITHOUT SAWING.
Jak wszysko będziesz miał zapisane to wciśnij F10.następnie Y i enter.
Potem można wyłączyć komputer i odłączyć od prądu elektrycznego.
Otworzyć obudowę,odnalężć na płycie zworkę konfiguracyjną CMOS wyjąć ją z pinu 1,2 i włożyć na pin 2,3 na 6 sekund i ponownie założyć na pin 1,2.Jeżeli nie wiesz czy to ta to lepiej wyjmij baterię z BIOSU i ponownie włóż,to spowoduje ,że komputer zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych.Zamknij obudowę i ponownie uruchom komputer.Podałem ci to na przykładzie BIOSU firmy Award.Komputer będzie pracował , ale potem poproś kogoś z znajomych kto wie jak ustawić niektóre pozycje w biosie,korzstając z tego co zapisałeś będzie wiedział co tam namieszałeś i ustawi to poprawnie.nie będzie działał port USB ,bo będzie zamknięty więc ten kto będzie ci to ustawiał go otworzy.
henryk51
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Mar 2005, 18:42

Postprzez kamuflasz » 27 Mar 2005, 19:52

PostUA:

a nie lepiej wybrać przywracanie ustawień fabrycznych biosa?? ja jak zawsze coś przestawie to klikam na to i wszystko gra:)
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez henryk51 » 29 Mar 2005, 20:54

PostUA:

Masz rację kamuflasz,ale jak sobie odpisze ustawienia jakie ma obecnie,to jak mu ktoś przyjdzie ustawić będzie wiedział co źle zrobił.
Po drugie ustawienia fabryczne zamykają pewne porty np:USB ,więc ita musi tam wejść żeby je otworzyć ,jak ma coś do nich podłączone.
henryk51
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Mar 2005, 18:42

Postprzez escape1985 » 11 Kwi 2005, 06:49

PostUA:

zaden problem stary odkrecasz obudowe i na płycie głownej masz taka baterie bedziesz ja widział wyciagnij ja na jakies 10 minutek a potem wsadz i uruchom komap bios sie zrestartuje powinno byc dobzie
escape1985
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Kwi 2005, 06:22

Postprzez kobe » 11 Kwi 2005, 19:55

PostUA:

nie 10minutek tylko chwile, albo poszukaj zworki od resetu ;)
Awatar użytkownika
kobe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Kwi 2005, 11:00

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]