TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z konfiguracją sieci

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Problem z konfiguracją sieci

Postprzez fiedzio » 23 Lis 2006, 15:41

PostUA:

Witam! Nie wiem czy umieściłem ten temat w dobrym dziale, ale jest on tutaj ponieważ dotyczy po części systemu Windows.

Więc mam w domu 2 komputery: nowy i stary. Są one połączone w sieci lokalnej, która zawsze działała (internet także). Ostatnio robiłem formata na na nowszym PC i mimo poprawnego skonfigurowania sieci, stary nie może się połączyć z internetem. Komputery "widzą" siebie wzajemnie, mogę przesyłać dane przez LAN w obie strony. Jednak połączenie z internetem - nie działa. Udostępniłem je, a mimo to nie działa. W obu PC'tach jest Windows XP Professional. W czym może leżeć problem? Proszę pomóżcie!

P.S. Dodam jeszcze, że mój net (Neostrada 1024) jest zainstalowana w taki sposób: sterowniki modemu + połączenie skonfigurowane za pomocą Windows'a (nie używając programu dostępowego Neo... )
Pozdrawiam,
Fiedzio
fiedzio
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:29
Miejscowość: Zajęczniki

Postprzez Hpest » 23 Lis 2006, 18:01

PostUA:

Sprawdź ustawienia firewall'a, a poza tym Poczytaj lub To.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez fiedzio » 23 Lis 2006, 23:49

PostUA:

Dzięki, lektura pomogła!

Edit: Pochwała przyznana :D
Pozdrawiam,
Fiedzio