TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z logowaniem

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

problem z logowaniem

Postprzez pantik » 01 Sty 2007, 14:47

PostUA:

witam mam dość powazne problemy ostatnio z kompem mam dwa konta urzytkowników administratora i jedno z ograniczeniami, od jakiegoś czasu na konto administratora nie chce wejść mi hasło od kilku dni udało mi sie dwa razy je wpisać a tak to nie chce wejść za nic, mam na tym koncie bardzo wazne pliki a nie mam zadnego dostepu do nich czy jest mozliwość zeby z konta z ograniczeniami jakoś wejść na to i zmienić hasło albo coś w tym stylu ??? znam hasło ale to na nic nie skutkuje...
próbowałem wejść przez document and seting itp ale pisze odmowa dostępu... mozna jakoś usunąć hasło z rejestru albo jakoś w inny sposób lub wejść na pliki z tego konta i je skopiowac na inne konto... bardzo pilnie mi potrzeba te pliki.. jesli mozecie to odpiszcie.. please
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

Postprzez niunka » 01 Sty 2007, 15:09

PostUA:

System Windows podczas instalacji tworzy automatycznie konto o nazwie administarator,zaloguj sie na to konto i po problemie,zrobisz co bedziesz chcial.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Re: problem z logowaniem

Postprzez Bozz » 01 Sty 2007, 17:28

PostUA:

@niunka

pantik napisał(a):...od jakiegoś czasu na konto administratora nie chce wejść mi hasło od kilku dni udało mi sie dwa razy je wpisać a tak to nie chce wejść za nic...
próbowałem wejść przez document and seting itp ale pisze odmowa dostępu...
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez dean99 » 01 Sty 2007, 17:45

PostUA:

Skoro znasz hasło to nierozumiem jak możesz niemóc wejść na konto
LFS to nie gra to rzeczywistość
Awatar użytkownika
dean99
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Maj 2006, 09:53
Miejscowość: Gołdap

Postprzez niunka » 01 Sty 2007, 18:00

PostUA:

dean99 napisał(a):Skoro znasz hasło to nierozumiem jak możesz niemóc wejść na konto

Jak nie rozumiesz to po co sie udzielasz ?

Bozz'' napisał(a):@niunka

pantik napisał(a):...od jakiegoś czasu na konto administratora nie chce wejść mi hasło od kilku dni udało mi sie dwa razy je wpisać a tak to nie chce wejść za nic...
próbowałem wejść przez document and seting itp ale pisze odmowa dostępu...

Bozz rozumiesz to co napisalam,bo nie wydaje mi sie.czytaj ze zrozumieniem.

niunka napisał(a):System Windows podczas instalacji tworzy automatycznie konto o nazwie administarator

To konto jest tworzone dla bezpieczenstwa przez system i normalnie jest nie widoczne,ale zawsze mozna sie na nie zalogowac.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Bozz » 01 Sty 2007, 18:05

PostUA:

Rozumiem... pantik pisze ze sie nie może zalogować a Ty mu na to:

niunka napisał(a):...zaloguj sie na to konto i po problemie,zrobisz co bedziesz chcial.

Wiec jak wiesz to mu napisz jak ma to zrobić, a nie tak...

Ktoś tu czyta bez zrozumienia...
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez niunka » 01 Sty 2007, 18:18

PostUA:

To jest jak najbardziej zrozumiale napisane wystarczy myslec nad tym co sie czyta.

niunka napisał(a):System Windows podczas instalacji tworzy automatycznie konto o nazwie administarator

Podczas logowania do systemu wystarczy wpisac nazwe administrator zamiast swojej nazwy uzytkownika.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez buzu » 01 Sty 2007, 18:38

PostUA:

Jak pokaże się okno logowania przytrzymaj Ctrl+Alt i dwukrotnie wciśnij klawisz Delete.W nowym oknie wpisz Administrator podaj Hasło,które podałeś podczas instalacji.Jak nie podałeś to bez hasła.
Można na to konto wejść też z trybu awaryjnego.
Nie mylić tego konta z kontem z uprawnieniami admina to jest taki Admin nad adminami. :)
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników