Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

problem z napisami do filmow

08 Gru 2007, 15:27

czesc mam problem z napisami do filmow pobralem kilka filmow z Aresa bez polskiego tlumaczenia wiec sciagnalem napisy do tych filmow iniestety nie umiem ich wmontowac do filmu :( ,mam sciagniety rowniez pakiet kodekow ale to nic nie pomaga ;( prosze poradzcie jakiego pragramu mi brakuje zeby zgrac to wszystko razem i .ps wiekszosc filmow jest w formacie.avi z gory dziekuje za pomoc
ricardo :wink:

08 Gru 2007, 15:32

najlepiej wrzuć napisy do jednego folderu wraz z filmem.....program którym oglądzasz filmy powinien wykryć sam napisy.....a jak nie to w każdym programie jest opcja wyboru napisów z dysku......

pzdr

08 Gru 2007, 15:44

1.napsy musza pasowac do filmu,tzn. do wersji ,ktora posiadasz,najlepiej nadaje sie do tego programik Napi-projekt,pokazujesz plik z filmem,a on sam sciaga i dopasowuje napisy.
2.napisy musza byc umieszczone w tym samym folderze co film i musza sie dokladnie tak samo nazywac np. tytul filmu bronek.rmvb ,napisy bronek.txt (.rmvb i .txt sa nazwami rodzaju pliku ,nie ma potrzeby ich dopisywac)
3.napisz jakie masz kodeki

Wiem,ze tlumacze tu podstawy,moze rzeczy banalne,ale lepiej,zeby od razu wszystko bylo jasne

08 Gru 2007, 15:50

umieszczam napisy w tym samym folderze ,ale nie wchodza:( a napisy sciagam ze stronki napisy 24 i pozniej musze je rozpakowac i przenosze je do folderu z filmem i nic kicha napisy nie chca wejsc do pliku z filmem ;( p,s, dzieki ze tlumaczys mi wszystko od podstaw bo nie jeste mjeszcze tak biegly w tych wszystkich konfiguracjach :)

08 Gru 2007, 15:54

a kodeki ktore posiadam to : ACEMega CoDecs Pack

08 Gru 2007, 16:22

Czy nazywaja sie dokladnie jak film??? MUSZA Skopiuj nazwe filmu i wklej jako nazwe nazwe pliku napisow.
Mozesz poszukac w Napi-projekt,zalatwi sparawe od razu

napisy cdn,,,,,,,

08 Gru 2007, 18:56

wlasnie probuje sciagnac ten program i k......... nie umiem :twisted: a nie umiem obejsc zabezpieczen bo mam windowsa w innym jezyku :(

08 Gru 2007, 19:11

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ojekt.html

08 Gru 2007, 19:47

wlasnie probuje sciagnac to ze stronki ktora mi odales donut 2407 i wyskakuje mi blad 404 i nie mam pojecia co to takiego :oops: :cry:

08 Gru 2007, 20:02

sorki, moja wina. Ten działa

08 Gru 2007, 20:05

JEEEEEEST UDALO SIE JUHU!!!!!!!!!!! dzieki BELLADONA123 no i oczywiscie Tobie DONUT2407 a jeszcze pytanko mam czy teraz te napisy mi zostana razem z filmem , chodzi mi o to czy teraz moge to nagrac na plyte i te napisy tam beda<??> :oops: jeszcze raz wielkie dzieki !!!!!

08 Gru 2007, 21:39

Jak nagrasz i włączysz podczas odtwarzania to będą

09 Gru 2007, 11:45

to znowu ja :) zainstalowalem to wszystko dziala ok tylko jak chce nagrac film na plytke to program nie wczytuje napisow do folderu :cry: gdzie tkwi blad???a wiem ze wczesniej nie mialem tego problemu a teraz za cholere jak mam napisy to nie chce mi ich przeniesc juz bezposrednio do filmu brakuje jakiegos strownika czy co?? p,s, mam windows media player 9 na XP professional jeszcze raz z gory dziekuje za wszystkie rady i pomysly

09 Gru 2007, 13:31

windows media player 9 chyba nie czyta napisów....nie bardzo rozumiem tego że "program nie wczytuje napisow do folderu"....możesz to jaśniej opisać??.....

pzdr

09 Gru 2007, 13:44

Użyj odtwarzacza, który posiada funkcję napisów... Np. SubEdit Player
Wyślij odpowiedź