Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
11 Gru 2007, 20:23
Kumpel zgrał mi pare filmów w formacie DVD na płytę. Są w folderach poumieszczane dwa, ale jeden "Transformers" był bez folderu. Wsyzstkie z napisami. I te dwa co sa w folderach chodzą normalnie na odtwarzaczu. Włanczam i napisy automatycznie wskakują, ale do "Transformers" Nie wyszukiwało napisów chociaż mają taką sama nazwę jak i film. Wrzuciłem to u kumpla do folderu, ale teraz za to odtwarzacz nie wynajduje tego folderu. I napisy na odtwarzaczu nie chodzą.
Pls o pomoc. Co mam zrobić, zeby zadziałało??
11 Gru 2007, 21:54
A nie masz w DVD opcji znajdywania napisow automatycznie lub recznie?
A drugi sposob to nagrac plyte tak aby filmy byly w osobnych folderach i nie zapomnij zeby napisy bylo o identycznej nazwie jak film.
12 Gru 2007, 00:02
Nagraj filmy każdy w osobnym folderze i napisy o takiej samej nazwie jak film.
Napisy muszą być w rozszerzeniu[formacie] .txt
12 Gru 2007, 14:51
I tak zrobiłem. Mam kazdy w innym folderze, napisy są w .txt, mam ręczne wyszukiwanie naisów i go używam czasem, ale nie odczytuje folderu, w którym są "Transformarsi", a razem z tym, nie wynajdyje napisów.
12 Gru 2007, 18:49
Nie powinieneś podawać takich linków...... jak by na to nie patrzeć napisy biorą niemały udział w piractwie czego się na tym forum nie toleruje
.
P.S.
Takie rzeczy to sie na pw wysyła
.
12 Gru 2007, 21:56
[quote="Krasnal8888"]Kumpel zgrał mi pare filmów w formacie DVD na płytę. Są w folderach poumieszczane dwa, ale jeden "Transformers" był bez f
12 Gru 2007, 23:01
moment.....jak kumpel ci nagrał w formacie dvd to nie powinieneś mieć każdego filmu w osobnym folderze tylko 2 foldery - Video_TS i Audio_TS....i raczej nic byś nie zrobił z napisami jakby nie było odpowiedniego menu...więc wnioskuje że chodzi ci o pare avi na płycie dvd.....no to praktycznie wszystko już zostało powiedziane....txt o tej samej nazwie co film w jednym folderze....a teraz mi powiedz jak zrobiłeś to "Wrzuciłem to u kumpla do folderu, ale teraz za to odtwarzacz nie wynajduje tego folderu" ??...nagrałeś ten film na inną płytke czy kombinowałeś na tej samej płycie robić ten nowy folder i wrzucać tam ten film???.....
pzdr