TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z Nero 7

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

Problem z Nero 7

Postprzez Dworek » 06 Sty 2006, 19:20

PostUA:


Zainstalowalem ostatni Nero w wersji 7.0.1.4 i wypalilem plytke CD audio. Wszystko ladnie do czasu kiedy odpalilem ja na wiezy. Plytka przeskakuje jak gdyby byla porysowana. Byla to plytka CD-RW, sprawdzilem na Nero 6 i ta sama plytka chodzi OK. Zwykle plytki CD-R wypalone Nero 7 tez przeskakuja, ale wypalone 6 juz nie. Z tego wszystkiego wynika ze Nero 7 jest do bani :(

PS. Dodam ze ten sam problem pojawia sie u kumpla na innej nagrywarce.
Dworek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 26
Dołączenie: 06 Sty 2006, 19:14

Postprzez AGATOM » 16 Sty 2006, 03:04

PostUA:


U mnie tak samo dzieje się przy wypalaniu płytki AUDIO, plik jest już uszkodzony po przeniesieniu z menadzera plików do kompilacji, w lewym okienku po odtworzeniu już słychać te przeskoki, może przynajmniej ktoś napisze o co tu chodzi, NERO źle zamienia mp3 na pliki AUDIO, tak to widze, z resztą jest u mnie w porządku, tylko to AUDIO, dlatego teraz szukam cdkey-a do EASY CD-DA EXTRACTOR 9, albo cracka, bo musze czymś nagrywać AUDIO CD
AGATOM
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 13 Sty 2006, 16:07

Postprzez Alvarees » 16 Sty 2006, 20:00

PostUA:


Mam tosamo z tym programem z początku myślałem ze to wina nagrywarki bo moja ma juz 4 lata :grin: ale okazało sie ze nie na innych programach wszystko działa idealnie
Awatar użytkownika
Alvarees
Postujący
Postujący
 
Posty: 263
Dołączenie: 16 Sty 2006, 19:39
Miejscowość: ŚLĄSK 4 EVER
Pochwały: 2

Postprzez kruck » 18 Sty 2006, 03:24

PostUA:


Po pierwsze: tak czy siak nagrywanie audio na cd-rw nie jest dobrym pomysłem. Jeśli nawet nie stosować specjalnych audio-cd (dla osiągnięcia najlepszej jakości i pewności nagrania), to chociaż zwykłe cd-r. Po drugie: czasem płytka audio nagrana po brzegi lubi się przycinać na niektórych odtwarzaczach (wieżach, discmanach), najlepiej więc nagrywać muzyczkę nie do końca, zostawiając trochę wolnego miejsca.

Link do najnowszej wersji Easy CD-DA Extractor w odpowiednim temacie.
kruck
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 16 Sty 2006, 03:29

Postprzez Dworek » 20 Sty 2006, 23:06

PostUA:


Zgadzam sie, ale wypalilem tez zwykle plytki CD-R i nagralem na nie tylko jeden utwor i dzieje sie to samo. Sprawa wydaje sie jasna - to wina Nero 7
Dworek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 26
Dołączenie: 06 Sty 2006, 19:14

Postprzez justyna22 » 21 Sty 2006, 00:45

PostUA:


czesc czy ma ktos z as strone skad moge sciagnac nero 66018 pl lub inna starsza wersje nero zeby moglam nagrywac mp3 oprocz nero 7 pozdr
justyna22
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 45
Dołączenie: 05 Sty 2006, 20:33

Postprzez jonny » 14 Lip 2006, 13:55

PostUA:


NIe wiem skąd sciągneliscie te NERO 7. Ja mam nero7 ultra edition i żadnych problemów , nagrywa wszystko jak tylko chcę . Może nagrywarka nie współpracuje z tą wersją NERO ,nagrywajcie wolniej . sprawdzcie czy napęd jest wpięty na "secondary master",czy jest właczone "DMA". Pozatym NERO 7 ma wiele opcji nagrywania ,spr.konfig. POZDRO>
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 777
Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez banan » 14 Lip 2006, 13:57

PostUA:


zobacz z ktorego są posty :evil:
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 800
Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez masakra355 » 14 Lip 2006, 14:14

PostUA:


Mam do was pytanie.

Do jakiej możliwości na płycie DVD jest nagranie czegoś, bo u mnie nie do 4,7 GB, a 4,5 GB. Czy u was jest tak samo ?
Awatar użytkownika
masakra355
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 56
Dołączenie: 13 Lip 2006, 11:29

Postprzez banan » 14 Lip 2006, 14:40

PostUA:


może masz DVD-RW
ja mam normal
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 800
Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez czajek » 14 Lip 2006, 14:49

PostUA:


Nie bawcie sie w górników!
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 575
Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez jonny » 14 Lip 2006, 14:51

PostUA:


Tak jest . Można zapisać tylko 4.5 GB . reszta idzie na dane konfig. startowe. Również producenci podają mylnie pojemność płyty (żeby wyglądało lępiej). Dla nich 1GB=1000MB w rzaczwistości jest 1GB=1024MB.Czyli brakuje ponad 100MB.Tak jest w 100% przy HDD i zapewne w DVD tez.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 777
Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez niunka » 14 Lip 2006, 16:48

PostUA:


Zadna reszta nie idzie na dane,tylko ze jest taki przelicznik jak napisales nic wiecej.Tak samo jak z HDD
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron