Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Problem z netem; dużo większe wysyłanie niż pobieranie

20 Lis 2009, 23:50

Mam duży problem ze swoim łączem internetowym ponieważ jest dużo większe wysyłanie niż pobieranie i net chodzi mi czasami nawet na 1/4 łącza :sad:
Kombinowałem już z cFosspedem żeby uregulował czas pingów ale po jego uruchomieniu pisze że nie wracają do niego wysłane pakiety czy coś takiego :?
Mam neostrade 640 kb/s i sagem F@st 800 no i jak np. sprawdzam jego status wysyłania i pobierania to wysyłanie jest zaznaczone na czerwono i w chwili uruchomienia wyskakuje mi wysyłanie nawet 11000 kb/s :shock:
Robiłem już format kompa i nic , ręce opadają co robić ??????

Re: Problem z netem ;(

21 Lis 2009, 00:07

format to nie wyjście. sprawdzałeś kompa na obecność wirusów?
Szybkość łącza sprawdzisz na http://www.speedtest.pl

21 Lis 2009, 00:16

Na teście prędkości jest niby dobrze wirurów nie mam ,a głównym problemem jest bufor filmikw np. na YouTube :(
I nie pisz mi że to zależy od tego jak jest transwer obciążony czy inne tego typu żeczy bo po
1. to niemożliwe że na wszystkich filmach na jaki wchodze
2. wcześniej było dużo lepiej

21 Lis 2009, 00:27

Koledze się wbili i mu teraz łącze kradną :D

ściągasz antywirusa:

http://www.free-av.com/en/download/index.html

21 Lis 2009, 13:33

Mam antywirusa Kaspersky

21 Lis 2009, 13:47

Ale logi możesz wrzucić, z OTL (klikasz Run Scan i czekasz aż powstanie log) i GMER

21 Lis 2009, 14:33

adrian7412369 napisał(a):Na teście prędkości jest niby dobrze wirurów nie mam ,a głównym problemem jest bufor filmikw np. na YouTube :(
I nie pisz mi że to zależy od tego jak jest transwer obciążony czy inne tego typu żeczy bo po
1. to niemożliwe że na wszystkich filmach na jaki wchodze
2. wcześniej było dużo lepiej

Co do YouTube to bufor rzeczywiście bywa czasem niski. Nie tylko ty masz z tym problem. Nie wiem jak działa dokładnie ten serwis, ale wydaje mi się, że jakość filmu, jak i serwer na jaki został wrzucony ma tu spore znaczenie. Zauważ, że clip, który jest popularny, odtwarza się znacznie szybciej (praktycznie bez przerw na buforowanie) niż inny, rzadko wyświetlany.

Zawsze można ściągnąć jakiś downloader i pobierać filmiki z YT. Trwa to o wiele szybciej niż czekanie na buforowanie.

21 Lis 2009, 16:05

A co to są te logi i o co chodzi ???? Ściągnołem ten program wziąłem scan no i wyskoczyły mi jakieś zapisy w notatniku

21 Lis 2009, 16:25

No i teraz kopiujesz to i wklejasz na stronę wklej.org a w poście podajesz tylko link

21 Lis 2009, 22:02

No dobra tu jest link :
Kod:
http://wklej.org/id/212155/

Ale co ty z tego wyczytasz niby ????

21 Lis 2009, 23:04

Ok, log czysty. W OTL kliknij CleanUp
Wyślij odpowiedź