TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z p2p i netem :D

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

problem z p2p i netem :D

Postprzez majsiel88 » 11 Mar 2007, 23:01

PostUA:

witam. zaczne od tego, ze mam neta dsl 2mb. normalnie tyle jest, ale gdy sciagam przez p2p (wczesniej azuresus teraz utorrent) to predkosc mi strasznie spada do ponizej 1mb :/
ostatnio zainstalowalem sobie cfosaspeed i poprawa wmiare jest. moje pytanie brzmi, czy to jets normalne, ze predkosc neta podczas sciagania spada?

druga sprawa to taki problem, ze od niedawna mam router netgear rp614v4 i od tego czasu gdy sciagam przez p2p to co kilkadziesiat minut restaruje mi neta :/

z gory dzieki za jaka kolwiek pomoc :D
majsiel88
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Mar 2007, 22:51

Postprzez Maciak Plock » 11 Mar 2007, 23:14

PostUA:

może niema tyle źródeł i dlatego ci tak wolno pobiera.
Dołączam sie do tematu ;p
mi wogóle sie prawie nie pobiera a zródła są posiadam azerusa i chciałbym wiedzieć jak w nim wyłaczyć wysyłanie bo więcej wysyła nisz pobiera z góry thx ;D
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez majsiel88 » 11 Mar 2007, 23:19

PostUA:

Mariusz X napisał(a):może niema tyle źródeł i dlatego ci tak wolno pobiera.
Dołączam sie do tematu ;p
mi wogóle sie prawie nie pobiera a zródła są posiadam azerusa i chciałbym wiedzieć jak w nim wyłaczyć wysyłanie bo więcej wysyła nisz pobiera z góry thx ;D

?? a czy ty umiesz czytac? predkosc w ut. mam bardzo dobra, chodzi o to ze przy sciaganiu spada predkosc internetu...

ps. co do tego mojego 2 punktu, cos chyba przeczytalem o dzieleniu pasm dla danego portu, ma ktos o tym jakies pojecie? bo cos czuje, ze ten restart wiaze sie z przepustowoscia lacza, wnioskujac po disconecie z irc:
"Software caused connection abort"
wiec moze ktos mi pomoze znalesc jakies lekarstwo :D
majsiel88
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 12 Mar 2007, 13:33

PostUA:

ale gdy sciagam przez p2p (wczesniej azuresus teraz utorrent) to predkosc mi strasznie spada do ponizej 1mb n

Predkosc lacza ci nie spada,ale jak sciagasz to jestchyba normalne ze czesc lacza jest wykorzystana przez siec p2p i dlatego wszystko inne bedzie wolniej chodzilo.

druga sprawa to taki problem, ze od niedawna mam router netgear rp614v4 i od tego czasu gdy sciagam przez p2p to co kilkadziesiat minut restaruje mi neta

Co do restartow spowodowanych polaczeniem z siecia p2p sie nie spotkalam,mialam podobny problem z routerem ale byl spowodowany bledami w firmware.

Sprawdz (ustaw)firewalla w routerze ,ustaw stale IP i ustaw NAT tzn zwolnij porty dla twojego IP
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez majsiel88 » 13 Mar 2007, 00:32

PostUA:

dzieki za odpowiedz :)
ale doszedlem do wniosku, ze nie jest to wina p2p tylko przeciazenia, ktore p2p powoduje. a dokladniej jak korzystam z p2p lub gram w gry sieciowe (typu cs) net po pewnym czasie sie restartuje. nie wiem dokladnie w czym jest wina, ale napewno cos z routerem, bo bez routera smiga pieknie. czy wina lezy po stronie portow, moze cos z przepustowoscia, lub router zle rozdziela transfer? z takimi opiniami sie spotkalem, tylko teraz jak zastosowac 'lekarstwo na to'? :D
majsiel88
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników