TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z pci device:/

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

problem z pci device:/

Postprzez jusexe » 22 Maj 2010, 19:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Niestety pomimo usilnych próśb i szukania po necie nie znalazłem sterowników które pasowałyby do mojego lapka i dalej mam ten zwalony żółty znak zapytania w menadżerze sprzętu:/
chodzi o sterownik PCI DEVICE i jeszcze kontroler sieci [lan mam zainstalowany,chyba chodzi o wifi którego w sumie nie widzi tak samo jak bluetooth...]

czytając pare postów na ten temat zamieszczam informacje przydatne do poszukiwań tych sterów [z programu EVEREST ULTIMATE]:

laptop: acer extensa 5635z
system operacyjny: windows xp profesional

typ procesora: Mobile DualCore Intel Pentium T4200, 2000Mhz (10x200)
mikroukład płyty głównej: intel cantiga gl40
nazwa płyty głównej: acer extensa 5635z
karta dźwiekowa: conexant Cx20561 @ intel 82801IB ICH - high definition audio controller [A-3]
karta sieciowa: atheros AR8131 PCI-E GIGABIT ETHERNET CONTROLLER
wifi: atheros AR5009 802.11a/g/n wireless network adapter

mniemam że jak się znajdą odpowiednie stery do tego nieszczęsnego PCI to reszta [dźwięk,wifi i bluetooth] będzie dziłała...
jak jakieś dane jeszcze będą potrzebne to piszcie-umieszczę i z góry dziękuje za pomoc :)
dodam że mam niby sterowniki do bluetooth,karty dźwiękowej i wifi ale przy instalacji wywala mi że nie ma takiego urządzenia:/
jusexe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Maj 2010, 19:17

Re: problem z pci device:/

Postprzez Palacio » 23 Maj 2010, 08:57

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Wszystkie sterowniki masz do ściągnięcia tutaj. Ściągnij te, które najważniejsze, czyli Chipset, Audio, Lan, Wireless, Bluetooth, VGA (czyli do grafiki). Instaluj tak jak instalujsz każdy program. Jeżeli jakieś nie zostaną zainstalowane, to napisz w kolejnym poście które i czy liczba znaków zapytania się zmieniła.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez jusexe » 23 Maj 2010, 12:38

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.5.24 Version/10.53

byłem na tej stronie przed formatem-ściągnałem sobie wszytskie stery przed formatem i myslałem że bedzie ok-niestety właśnie nie jest:/
nie instaluja się sterowniki Audio, Bluetooth i wifi (ten WiMax też nie) [nie widzą urzadzenia do którego maja być przypisane-tak jakby ich nie było:/]
chipset,lan,vga,card reader,touchpad i launch manager się zainstalowały dobrze [dla kamerki nie instalowałem bo ten model jej nie ma]

a i jeszcze jedno-te stery SATA AHCI - ich nie instalowałem bo nie umiałem...
jusexe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Maj 2010, 19:17

Postprzez Palacio » 23 Maj 2010, 13:32

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Spróbuj zainstalować sterownik przez Menadżer urządzeń.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników