TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
witam. ostatnio kupiłem na allegro płyta głowną GIGABYTE GA-7VKML i w support'cie pisze że płyta obsługuje pamięć 1600 lub 2100 czyli prędkość 133mhz i 266mhz. Włorzyłem pamięć najpierw 512 ddr 400mhz i nic sie nie odpalało potem 256mb 400mhz i to samo.procesor jest napewno dobry i pamięc także ale nie jestem pewny co do płyty bo jest z allegro..jesli ma ktoś tą płyte i jest pewny że płyta odpala sie tylko na pamięci do 266 mhz to niech napisze bede pewny że płyta jest dobra i mam kupić pamięć do 266mhz pozdrawiam
ale jesteś pewny że ta płyta TYLKO obsługuje 266mhz? bo np mój kumpel ma inną co ma tylko 266mhz płyte główną a kupił ram 400mhz i normalnie mu sie odpala komp tylko jest zwolniona pamięc. Musze mieć pewność że to jest wina pamięci więc jak ktoś ma taką płyte niech pisze
Mac napisał(a):Mobo obsłuży 400 tylko zrób reset cmosu. A jak to nie pomoże to kupiłeś mobo zje*** (i tak jest dupowate).
reset cmos'u był robiony i to samo jest. własnie nie jestem pewny czy płyta jest sprawna dopóki faktycznie nie sprawdze na pamięci 266mhz albo jesli ktoś na forum ma taką włąsnie płytę i wie co z nią jest
właśnie wychodzi na to że ta płyta obsługuje tylko i wyłącznie ddr 266mhz inaczej nie idzie. więc dopóki sie nie zaopatrze w wolniejszą pamiec nici ze sprawdzenia płyty
Podłącz mobo do głośniczka (tego w obudowie) jak cos piszczy to sprawdz w instrukcji co to oznacza.jak nie to oglądnij czy na płycie nie ma przepalonych ściezek brakujący kondów itp. Jak dalej nic albo cos jest przepalone płyta do bani.
o to chodzi że wogóle nie wygląda na przepaloną ani uszkodzoną, własnie chciałem podłączyć głośnik systemowy ale po kilkunastu próbach zwątpiłem...różnymi sposobami..i nic nie pipczy tak jakbym go źle podłączył..już zaczyna mnie to denerwować
upieraj sie upieraj mozesz sprawdzic z innymi memami ale to mobo ustawia pamięc nie na odwrót. Więc prosty wniosek więcej niż mobo obsłuży sobi nie ustawi prost...