przez Illidan » 06 Sty 2020, 11:31
UA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; 5053K_EEA) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/79.0.3945.93 Mobile Safari/537.36
Sorry, nie zauważyłem. No to masz problem, te telefony nie wspierają przenoszenia apel na kartę SD w żadnym wypadku.Tam możesz jedynie zdjęciami filmy sobie zapisywać.Jesli chcesz mieć nad tym większą kontrolę i swobodnie wykorzystywać kartę SD na apki i dane trzeba root'ować telefon. A i to tu nie będzie proste, bo trzeba odblokować bootloader,a bez kodu do tego,nic nie zrobisz. Huawei zamknął stronę gdzie taki kod można było uzyskać,inne strony są płatne,nieoficjalne.znam ten ból,mam dwa tablety od Hujoweja i P9 Lite mini. Także zwalniaj pamięć wewnętrzną, nic normalnie nie poradzisz. Ewentualnie zmiana telefonu na coś o większej pamięci i wsparciem dla przenoszenia danych na SD. No i radzę pomijać Hujoweja,nie wiem czy w nowszych modelach w tej kwestii się coś poprawiło. Obecnie mam Alcatel 3 2019 z Andkiem 9 który ma od razu wsparcie i może pamięć wewnętrzną rozszerzyć o kartę SD bez kombinowania z rootem.