Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
14 Sty 2009, 22:01
Mam problem, otóż muszę zrobić prezentację do szkoły i chciałbym umieścić w niej film.
Jednak gdy dodaję do slajdu film, to jest podana konkretna ścieżka, i gdy plik przeniosę to już go nie otworzy.
Chodzi o to, że jak dam prezentacje na płycie, to nie wiadomo jaką literkę może mieć napęd.
Czy jest sposób, żeby powerpoint nie odtwarzal filmu z konkretnej ścieżki, tylko np. szukał filmu w folderze w którym jest prezentacja?
15 Sty 2009, 14:53
Plik PowerPoint`a i film, który jest tam umieszczony, lepiej jest umieścić razem. Spróbuj wrzucić oby dwa do jakiegoś folderu i sprawdź czy działa. Jeśli tak to możesz zgrywać na płytkę.
16 Lut 2009, 21:52
Mam wielki problem i bardzo potrzebuje waszej pomocy:) Mianowicie, mam Power Pointa 2007 i nie wiem jak pogodzić w nim wstawianie dźwięku do slajdu... Jak wstawię dźwięk to żeby on szedł muszę kliknąć, a kiedy klikam żeby następny np obrazek się pokazał muzyka włącza się od początku... i co mam zrobić??? wypadałoby włączyć automatyczne przełączanie elementów slajdu, ale one z kolei wtedy przełączają się za szybko a nie wiem gdzie się ustawia czas np wyświetlanego obrazka...POMOCY!