TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z procesorem(zawiesza się podczas grania)

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z procesorem(zawiesza się podczas grania)

Postprzez konrad18 » 31 Lip 2007, 18:45

PostUA:

Witam

Kupiłem sobie nowego procka Amd Geode 2800(2200)Wpadł kumple go zamontować.Jak go zamontował to odpalił kompa no i niestety po 2 minutach zawiecha postanowił zaktualizować bios.Podczas pracy normalnie działał włączył grę Rainbow Six Vegas wszystko śmigało aż do czasu.Poszedłem kumpla odprowadzić ,nie było mnie ok 30 minut w tym momencie komp był wyłączony.Odpaliłem grę i po 5 minutach zawiecha temperatury są ok na grafie też odpaliłem też nfs mw niestety po 5 minutach zawiesił się.Czego to może być przeczyna?Moja płyta główna to MSi KTV4

Co ciekawe na obniżonych mghz 1.8 komp normalnie chodzi
konrad18
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2007, 20:49

Postprzez Mac » 31 Lip 2007, 19:28

PostUA:

Zrób reset CMOSa, jak nie pomoże to format c: bo windows xp jest bardzo wrażliwy na zmiany sprzętu.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez konrad18 » 31 Lip 2007, 19:49

PostUA:

a widziałeś co pisałem pod ps.? Proc normalnie się zachowuje na 1.8 mój kumpel pewnie to robił
konrad18
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2007, 20:49

Postprzez Mac » 31 Lip 2007, 21:11

PostUA:

Dlatego mówie o cmosie.....
A jakie masz FSB przy 1,8ghz a jakie przy 2200 i jakie mnożniki ten proc ma możliwe do ustawienia??

I takich rzeczy proszę nie pisać w PS bo można ich nie zauważyć.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]