TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z programem Malwarebytes' Anti-Malware

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z programem Malwarebytes' Anti-Malware

Postprzez motor001 » 16 Lip 2011, 22:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Chrome/12.0.742.122 Safari/534.30

Witam, zainstalowałem powyższy program, sugerowany jako dobry program antyszpiegowski i jakie było moje zdziwienie, gdy próbując wejść na instalki.pl, zablokował mi dostęp, argumentując, że to strona niebezpieczna dla komputera:-/
Odinstalowałem go (bo nie wiedziałem co innego można zrobić), by móc zapytać czemu się tak zachowywał i co zrobić, by w przyszłości takie dziwne rzeczy się nie zdarzały, jako, że chcę go zainstalować ponownie.
motor001
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Maj 2011, 17:49

Re: Problem z programem Malwarebytes' Anti-Malware

Postprzez Palacio » 16 Lip 2011, 22:30

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.9.168 Version/11.50

Po prostu wyłącz aktywną ochronę (zakładka Ochrona).
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez kominekl » 17 Lip 2011, 09:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

próbując wejść na instalki.pl, zablokował mi dostęp, argumentując, że to strona niebezpieczna dla komputera

Zapewne dlatego, że po instalacji zgodziłeś się na wersję testową programu z ochroną w czasie rzeczywistym (wystarczyło wersję darmową, czyli skaner na żądanie) ale to nic, przyda się na te kilka dni, później zostanie tylko skaner. A blokuje niektóre strony, bo jest troszkę "nadwrażliwy". Możesz wyłączyć moduł blokowania stron i wszystko wróci do normy.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez pcfan » 30 Sie 2011, 11:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 Firefox/3.5.19

Też miałem ten program ale teraz zmieniłem na Panda Internet Security. Sugerowałem się opiniami moich znajomych i użytkowników na innych forach. Muszę powiedzieć że ten program ma chyba najwięcej pozytywnych opinii niż inne antywirusy.
pcfan
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Sie 2011, 11:39

Postprzez kominekl » 30 Sie 2011, 14:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0

Osobiście nie jestem zwolennikiem Pandy. Wolę Comodo. Ponadto ten temat jest o skanerze na żądanie Malwarebytes Anti-Malware, więc właściwie to troszkę nie na temat, no ale... .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]