Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z programem Malwarebytes' Anti-Malware

16 Lip 2011, 22:26

Witam, zainstalowałem powyższy program, sugerowany jako dobry program antyszpiegowski i jakie było moje zdziwienie, gdy próbując wejść na instalki.pl, zablokował mi dostęp, argumentując, że to strona niebezpieczna dla komputera:-/
Odinstalowałem go (bo nie wiedziałem co innego można zrobić), by móc zapytać czemu się tak zachowywał i co zrobić, by w przyszłości takie dziwne rzeczy się nie zdarzały, jako, że chcę go zainstalować ponownie.

Re: Problem z programem Malwarebytes' Anti-Malware

16 Lip 2011, 22:30

Po prostu wyłącz aktywną ochronę (zakładka Ochrona).

17 Lip 2011, 09:32

próbując wejść na instalki.pl, zablokował mi dostęp, argumentując, że to strona niebezpieczna dla komputera

Zapewne dlatego, że po instalacji zgodziłeś się na wersję testową programu z ochroną w czasie rzeczywistym (wystarczyło wersję darmową, czyli skaner na żądanie) ale to nic, przyda się na te kilka dni, później zostanie tylko skaner. A blokuje niektóre strony, bo jest troszkę "nadwrażliwy". Możesz wyłączyć moduł blokowania stron i wszystko wróci do normy.

30 Sie 2011, 11:49

Też miałem ten program ale teraz zmieniłem na Panda Internet Security. Sugerowałem się opiniami moich znajomych i użytkowników na innych forach. Muszę powiedzieć że ten program ma chyba najwięcej pozytywnych opinii niż inne antywirusy.

30 Sie 2011, 14:06

Osobiście nie jestem zwolennikiem Pandy. Wolę Comodo. Ponadto ten temat jest o skanerze na żądanie Malwarebytes Anti-Malware, więc właściwie to troszkę nie na temat, no ale... .
Wyślij odpowiedź