Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
16 Mar 2015, 21:46
Witam mam problem z komputerem.
Mianowicie podczas uruchamiania komputera system się zawiesza a po ponownym uruchomieniu w trybie naprawy system ponownie się zawiesza lecz wyskakuje ekran z błędem 0xc000000f po włożeniu dysku instalacyjnego i naciśnięciu "zainstaluj teraz" pojawia się napis "instalator rozpoczyna pracę. .." który trwa bez końca. Podczas próby sprawdzenia rozruchu system ponownie się zawiesza.
Proszę o szybką odpowiedź
17 Mar 2015, 17:25
Całkiem możliwe że CI dysk padł, podepnij pod inny komp i jak go wykrywa to zabezpiecz swoje dane, a później możesz go przeskanować pod kątem błędów jakimś programikiem z tego pakietu
https://www.instalki.pl/download/progra ... bootcd-pe/ ... w zależności jakiego producenta masz dysk hdd - wybierz taki program. Wyniki testu możesz zamieścić tutaj.
A jak nie to to może masz uszkodzone pliki rozruchu...
17 Mar 2015, 22:14
Wrzuć odczyt SMART dysku np. z MHDD
https://www.instalki.pl/download/progra ... kowe/mhdd/Nie musisz przepinać dysku do innego komputera, co sugeruje poprzednik.
17 Mar 2015, 23:17
Może niejasno się wyraziłem, oczywiście że do samej diagnostyki nie trzeba nic przepinać, chodziło mi najpierw o zabezpieczenie danych o ile takie są, a dopiero potem zabawa z dyskiem
19 Mar 2015, 19:32
Mam takowy problem iz dysk jest teroretycznie na gwarancji jednak sklep w ktorym kupilem PC został zlikwidowany.
Na stronie zostawili e-maila do serwisu ale od 2 tygodni nikt nie odpisuje a wszelkie telefony sa nieaktywne.
Wracając do mojego problemu czy odkrecajac dysk moge stracic gwarancje? Jeżeli to glupie pytanie to przepraszam ale jestem "laikiem" w tych sprawach
19 Mar 2015, 22:20
W takim razie skontaktuj się z producentem dysku. Jeżeli dysk był kupowany niezależnie to nie tracisz gwarancji przy przepinaniu go pod inny komputer...
19 Mar 2015, 23:47
Ale skąd wiesz, że dysk jest faktycznie uszkodzony?
23 Mar 2015, 21:21
Juz załatwione dysk uszkodzony (sprawdzony w serwisie)
Temat do zamknięcia