Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez sfinks311 » 21 Gru 2007, 15:07
UA:
jestem laikiem w konfigurowaniu sieci i mam w zwiazku z tym taki problem.Mam laptopa podłaczonego pod ruter i na necie bezprzewodowym i przewodowym funkconuje normalnie natomiast drugi komp jest podłaczony przez kabel i nie widzi zadnego połaczenia z netem.Na ruterze pali sie cały czas kontrolka połączenia.Ten PC funkconował na modemie neosrtady ale w zwiazku z tym ze podłaczyłem ruter to połaczenie chyba nie jest aktualne.Dodatkowo zakupilem karte sieciowa i komputer jej nie widzi a przeciez powinienem ja chyba zainstalowac.Jak mam to wszystko zrobic aby net działał na obydwu?Prosze o pomoc...dzieki
-
sfinks311
- Forumowicz
-
- Dołączenie: 21 Gru 2007, 14:22
przez 1jaa » 23 Gru 2007, 00:23
UA:
Myślę, że mogę Ci pomóc. Napisz mi co to za router. Jaki jest sytem w komputerze do którego kupiłeś tą kartę sieciową. Jaka to jest karta sieciowa zwykła czy bezprzewodowa. Jak zwykła to jakim kablem podłączasz do routera.
-
1jaa
- Zacny pisarz
-
- Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
- Pochwały: 2
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Kto jest na forum
Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników