Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Problem z siecią!

21 Gru 2007, 15:07

jestem laikiem w konfigurowaniu sieci i mam w zwiazku z tym taki problem.Mam laptopa podłaczonego pod ruter i na necie bezprzewodowym i przewodowym funkconuje normalnie natomiast drugi komp jest podłaczony przez kabel i nie widzi zadnego połaczenia z netem.Na ruterze pali sie cały czas kontrolka połączenia.Ten PC funkconował na modemie neosrtady ale w zwiazku z tym ze podłaczyłem ruter to połaczenie chyba nie jest aktualne.Dodatkowo zakupilem karte sieciowa i komputer jej nie widzi a przeciez powinienem ja chyba zainstalowac.Jak mam to wszystko zrobic aby net działał na obydwu?Prosze o pomoc...dzieki

23 Gru 2007, 00:23

Myślę, że mogę Ci pomóc. Napisz mi co to za router. Jaki jest sytem w komputerze do którego kupiłeś tą kartę sieciową. Jaka to jest karta sieciowa zwykła czy bezprzewodowa. Jak zwykła to jakim kablem podłączasz do routera.
Wyślij odpowiedź