TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z sieciowka. POMOCY

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z sieciowka. POMOCY

Postprzez bronek90 » 09 Gru 2006, 13:23

PostUA:

Konkretnie chodzi o to ze jakis czas temu podlaczyli mi chello. Gdy podlaczali internet w komputerze mialem karte sieciowa LG. Jakies 2 tygodnie temu odkrylem ze przez ta sieciowke LG zawiesza mi sie komputer podczas sluchania muzyki lub ogladania filmow. Gdy wyjme sieciowke z kompa wszystko jest ok. Chcialem zaradzic tej sytuacji mianowicie kupilem sieciowke Pentagrama (nowa), wlozylem do kompa, sieciowke szybko odnalazl windows, zainstalowalem sterowniki. No i internet nie dziala. Na plycie glownej mam zintegrowana sieciowke i po podlaczeniu kabelka i zainstalowaniu urzadzenia jest ten sam motym - internet nie dziala. Mam windowsa XP. Przeinstalowalem go ze 3 razy i nic nie pomoglo. Internet dziala tylko na sieciowce LG. Dla czego tak sie dzieje???? Wszystkie ustawienia sieciowki LG maja pozostale karty sieciowe. DNS i adresy sa ustawione na automat.
bronek90
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Gru 2006, 12:33
Miejscowość: Dom z kartonu>> Lublin

Postprzez bronek90 » 10 Gru 2006, 14:47

PostUA:

jesli ktos ma podobny problem to jedynym lekarstwem jest zrestarowanie modemu podlaczonego juz pod nowa sieciowke. Wystarczy odlaczyc modem od zasilacza na ok 20 s.
bronek90
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Gru 2006, 12:33
Miejscowość: Dom z kartonu>> Lublin

Postprzez brasiek » 11 Gru 2006, 00:41

PostUA:

nie wiem czy to coś pomoże ale spróbuj włożyć tą nową sieciówkę w ten sam slot w którym była karta LG. Jeżeli nie to wpisz ręcznie ip i dns'y
brasiek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Sty 2005, 23:17
Miejscowość: Myślenice

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników