Witam. Otóż mam taki problem (występujący przez mojego niewyedukowanego w dziedzinie informatyki brata), który wczoraj nie mam pojęcia po co pobrał i zainstalował Microsoft C++ Express Edition 2005. I od tego momentu zaczęło się coś kaszanić.
Np. włączam Operę to wyskakuje mi następujący błąd: (sory za to puste pole ale wcześniej go nie widziałem) , przy uruchamianiu systemu wyskakuje mi instalator Windows który nie mam pojęcia co chce instalować. Wchodząc na portal taki jak YouTube.pl nie mogę oglądać filmików, po prostu mam puste pole w miejsce odtwarzacza. W gadu-gadu nie wyświetlają mi się reklamy. Podczas pobierania plików z internetu poprzez Mozillę FireFox (obojętnie jakiego) wyskakuje takie coś: gdzie:
1. Jak kliknę to pobierze się, ale nie będzie tego na dysku [screen niżej]
2. Anuluje się automatycznie choć ja wcale tego nie chcę. I w tym problem, że jak tam te strzałeczki to [patrz pkt. 1]
A teraz screen do pkt. 1 żeby było wiadomo o co chodzi:
gdzie jak widać plik niby się pobrał prawidłowo.
Teraz tak. Wchodząc do panelu sterowania i Dodaj lub usuń programy widzę ten C++ : , gdzie po kliknięciu w magiczny przycisk Zmień\usuń jest monit o ładowaniu plików a po nim to:
Czy to co wypisałem na górze faktycznie jest spowodowane tym C++? jeśli tak to jak go mogę usunąć, bo jak widać u góry to nie możliwe.
EDIT:
Znalazłem nowy kłopot - nie mogę rozpakować pliku ZIP, RAR etc. i nie mam ikony stanu wstrzymania:
Proszę o jak najszybszą pomoc!
Pozdrawiam