TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z systemem, brakujące pliki dll

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Problem z systemem, brakujące pliki dll

Postprzez funcek1991 » 01 Mar 2010, 21:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Witam. Otóż mam taki problem (występujący przez mojego niewyedukowanego w dziedzinie informatyki brata), który wczoraj nie mam pojęcia po co pobrał i zainstalował Microsoft C++ Express Edition 2005. I od tego momentu zaczęło się coś kaszanić.
Np. włączam Operę to wyskakuje mi następujący błąd: Image(sory za to puste pole ale wcześniej go nie widziałem) , przy uruchamianiu systemu wyskakuje mi instalator Windows który nie mam pojęcia co chce instalować. Wchodząc na portal taki jak YouTube.pl nie mogę oglądać filmików, po prostu mam puste pole w miejsce odtwarzacza. W gadu-gadu nie wyświetlają mi się reklamy. Podczas pobierania plików z internetu poprzez Mozillę FireFox (obojętnie jakiego) wyskakuje takie coś: Image gdzie:
1. Jak kliknę to pobierze się, ale nie będzie tego na dysku [screen niżej]
2. Anuluje się automatycznie choć ja wcale tego nie chcę. I w tym problem, że jak tam te strzałeczki to [patrz pkt. 1]
A teraz screen do pkt. 1 żeby było wiadomo o co chodzi:
Image gdzie jak widać plik niby się pobrał prawidłowo.

Teraz tak. Wchodząc do panelu sterowania i Dodaj lub usuń programy widzę ten C++ : Image , gdzie po kliknięciu w magiczny przycisk Zmień\usuń jest monit o ładowaniu plików a po nim to:
Image

Czy to co wypisałem na górze faktycznie jest spowodowane tym C++? jeśli tak to jak go mogę usunąć, bo jak widać u góry to nie możliwe.

EDIT:
Znalazłem nowy kłopot - nie mogę rozpakować pliku ZIP, RAR etc. i nie mam ikony stanu wstrzymania: Image
Proszę o jak najszybszą pomoc!

Pozdrawiam
funcek1991
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Paź 2008, 17:56

Re: Problem z systemem, brakujące pliki dll

Postprzez jonny » 10 Mar 2010, 22:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8 GTB6 (.NET CLR 3.5.30729)

Usuń C++ , czyszczenie rejestru . Jak nie pomoże to:
Przywracanie systemu do przed inst. C++

Pisz jakie wyniki.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum