Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

problem z Trojanem

15 Sie 2007, 23:51

mialem w programie Trojana i wylaczylem komputer teraz nie moge go wlaczyc. dopiero ucze sie pracy na PC-cie wiec jestem zupelnie zielony. Czy ktos moze wytlumaczyc mi co zrobic zeby laptop znowu dzialal? Bo teraz lezy bezuzyteczny. Blagam pomocy

15 Sie 2007, 23:58

Spróbuj uruchomić go w trybie awaryjnym, włącz kompa i wciskaj do oporu F8 powinno sie pokazać okno takie i tam masz 3 wybory interesuje cię tylko 1 a mianowicie Tryb awaryjny zaznaczasz go i dajesz enter. Najlepiej żebyś w jakiś sposób mu przesłał na dysk ten program https://www.instalki.pl/download/programy/windows/bezpieczenstwo/antyspyware/hijackthis/ , gdy już to zrobisz wtedy pokaż logi z tego programu, eksperty ci doradzą co usunąć, spróbuj także antywirusem przeskanować tego kompa, ale obawiam się że czeka cię format...

16 Sie 2007, 17:07

Piszesz,że jesteś zielony.To skąd wiesz,że to był trojan ?
Jak wyłączyłeś komputer?przez start>>wyłącz komputer czy na twardo paluchem?
Możesz spróbować ostatniej znanej dobrej konfiguracji wciskając przedtem F8 na początku rozruchu kompa.
Jak odpali daj loga z hijacka.
ps.tak na marginesie,mam nadzieję,że nie chodzi tu o brak zasilania ,rozładowane baterie :wink:

16 Sie 2007, 23:57

az tak glupi to nie jestem zeby wylaczac paluchem. Wylaczylem go przez start. A skat wiem,ze to Trojan? bo na monitorze pokazalo sie ,ze system wykryl wirusa o nazwie Trojan. Bateria tez mi nie siadla bo laptop byl podlaczony do ladowania. Poza tym napisalem, ze jestem zielony a nie glupi. Zreszta przez F8 nic nie moge zrobic. Pozostaje wiec formowanie dysku

17 Sie 2007, 16:26

Nauczenii formatu.. Jak już umiesz formatować to pomyśl o reinstalacji...
Wyślij odpowiedź