Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z Trzeszczeniem w Głośnikach

29 Sie 2008, 14:25

Elo,mam problem :) JAk dam na full muze i bass to głośniki przeraźliwie trzeszczą podczas grania.
Moje Głośniki to : http://ceneo.pl/292267
a Karta Muzyczna : Realtek HD Audio.
Prosze o Pomoc

Re: Problem z Trzeszczeniem w Głośnikach

29 Sie 2008, 15:32

Może karta muzyczna daje ci popalić, u kumpla tak było. Podepnij inne głośniki i sprawdź co się stanie a może coś w głośnikach od full muzy przepaliłeś.

29 Sie 2008, 15:39

To chyba normalne że jak dasz na full to trzeszczy
Trzeba sobie sprawić naprawdę dobra kartę i sprzęt grający żeby nie trzeszczało :P

29 Sie 2008, 15:41

A tak po za tym to nic na fulla się nie daje.

30 Sie 2008, 08:57

Dlaczego nie :?: Może robi to celowo i chce np. wkurzyć sąsiadów w bloku :smile:

30 Sie 2008, 09:14

Pewnie głośniki nie wytrzymują ciśnienia :).

Dawid Ja u siebie na głośnikach logitechax530, kracie dźwiękowej SB daje na max'a i nic nie trzeszczy.

Myślę że u tego pana tez tak się da wystarczy odpowiednio suwakami w ustawieniach poprzesuwać. Myślę że przykręcenie basów dużo by dało :).

30 Sie 2008, 13:31

No to jak to zrobić :)

30 Sie 2008, 15:29

Kupiłem kiedyś słuchawki do odtwarzacza mp3 EasyTouch - Boże nigdy więcej tej firmy!!!! Przecież to jest tragedia... nie dziwie się. że Ci trzeszczą, prawie wszystkie głośniki z dolnej półki trzeszczą przy full volume, tymbardziej przy zintegrowanej karcie dźwiękowej (mam taką samą). Nawet moje Creative SBS-380 trzeszczały (teraz zaczęły trzeszczeć od najmniejszej głosności - shit, że masakra, rok nie wytrzymały) :) Zainwestuj w lepszy sprzęt to nie będzie trzeszczeć/harczeć.
Wyślij odpowiedź