Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

problem z twardzielem

31 Sty 2007, 18:37

siemka wszystkim no więc prosto z mostu mam problem z podzieleniem dysku (80GB) próbowałem przy instalacji nowego xp ale mimo usilnych prób nie dało się zaparł się czy co nie wiem teraz po instalacji nie wiem czy się da bez utraty danych hmm a może są dyski twarde których się nie da podzielić a ja takowy posiadam i druga sprawa mam ogółem muzyki filmów i zdjęć jakieś niecałe 10GB programy też coś koło tego a więc dlaczego na moim dysku 80GB został tylko 1GB wolnej pamięci oco tu biega czyżby xp zajmował całą resztę czyszczenie dysku nie pomaga dodam próbowałem może zanieść kompa do naprawy z góry dziękuje za odpowiedzi cierpliwie czekam NARTYZM ZIOMALE POZDRAWIAM ps.nie jestem geniuszem kompturowym :wink:

31 Sty 2007, 19:14

Da sie bez problemu, najlepszy jest chyba program Partition Magic
Rewelacyjny program umożliwiający szybką i łatwą zmianę rozmiarów partycji dyskowych, dzielenie oraz łączenie partycji, a także kasowanie i odzyskiwanie danych, wszystkie operacje bez ryzyka utraty zapisanych informacji. Co również ważne wygoda obsługi zdecydowanie przewyższa systemowego fdiska Program umożliwia zmianę wielkości partycji NTFS i klastrów "na gorąco" bez koniecznoiści restartu systemu. Obsługuje partycje do 160 GB. Wspiera partycje Linux Ext3, GRUB, USB2, and FireWire (1394).

Partition Magic Umożliwia ukrywanie partycji dla bezpieczeństwa, tworzy oddzielne partycje na potrzeby kopii zapasowych, umożliwia testowanie oprogramowania na wydzielonej partycji i inne... Dodatkowe narzędzia pozwalają m. in. na wybór systemu, z którego ma wystartować komputer, tworzenie kopii zapasowych,a także przeglądanie, kopiowanie, przenoszenie plików itp...

A do co do drugiego pytania:
Pewnie sciagałes rozne rzeczy a nie dokonczyłes kilka razy. A resztki zostały. Czym pobierasz?

31 Sty 2007, 19:50

sciągam aresem

31 Sty 2007, 21:30

Poszukaj w folderach tego programu, TEMP

31 Sty 2007, 22:05

dzieki za pomoc jednak to nie od sciagania ale jednak prawdziwy kumple jak zawsze pomoga jutro przyjda i zobacza co i jak mam nadzieje ze studenci informatyki dadza sobie rade z moim magicznym pudeleczkiem pozdrawiam trzymaj sie
Wyślij odpowiedź