TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z USB 2.0

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z USB 2.0

Postprzez piskosz10 » 24 Maj 2008, 12:21

PostUA:

Witam wszystkich.
Ostatnio zamówiłem na Allegro kabel USB DKU-5 do Nokii 6610i.
Podłączam go do komputera wykrywa że podłączono nowy sprzęt, ale za każdym razem pojawia się informacja że sprzęt może nie działać właściewie.
Kabel jest ze sklepu, tyle że przez Allegro.Mam orginalną płytę z oprpogramowaniem, zainstalowałem i nic.Już mi się pomysły skończyły.Nie mogę nic przesłać ani z telefonu do kompa, w drugą stronę też nie działa.
piskosz10
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Maj 2008, 10:27

Postprzez kamuflasz » 24 Maj 2008, 12:33

PostUA:

Potrzebujesz sterowników nie tylko oprogramowania przy podłączeniu telefonu powinien ci wyskoczyć konfigurator sprzętu włóż płytę do napędu i zainstaluj sterowniki do niego.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez piskosz10 » 25 Maj 2008, 09:20

PostUA:

Oprogramowanie z płyty zainstalowałem, ale i tak nic nie dało.Ściągałem nawet programy z neta, ale nic.
piskosz10
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Maj 2008, 10:27

Postprzez zYGuś » 25 Maj 2008, 09:36

PostUA:

a zainstaluj sobie Oxygen Phone Manager II, niestety jest płatny. ale Zawsze możesz poszperać.... :)

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... er_II.html

http://www.oxygensoftware.com/
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez kamuflasz » 25 Maj 2008, 10:15

PostUA:

Normalnie jakbym gadał do ściany, nie wystarczy tylko oprogramowanie potrzebne są ci sterowniki. Jakiego Windowsa używasz??
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez zYGuś » 25 Maj 2008, 10:35

PostUA:

sterowniki są razem z oprogramowaniem do noki więc jakie stery co ? problem leży po stronie oprogramowania, a nie kabla lub telefonu, bynajmniej mi się tak wydaje.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez destyny » 25 Maj 2008, 10:51

PostUA:

zYGuś napisał(a):sterowniki są razem z oprogramowaniem do noki więc jakie stery co ? problem leży po stronie oprogramowania, a nie kabla lub telefonu, bynajmniej mi się tak wydaje.

Tutaj się z tobą zgodzę, sterowniki są od razu z oprogramowaniem "Nokia_PC_Suite".

piskosz10 napisał(a):Oprogramowanie z płyty zainstalowałem, ale i tak nic nie dało.Ściągałem nawet programy z neta, ale nic.

Wydaję mi się że źle zainstalowałeś oprogramowanie, znaczy się nie postępowałeś według wskazówek jaki Ci tam dawali tj. np. podłącz teraz telefon do kabla itd..... może musisz w programie z\synchronizować telefon z komputerem jak to jest w przypadku mojego SE.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]