TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z wieszaniem przy urachamianiu filmów i gier

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

problem z wieszaniem przy urachamianiu filmów i gier

Postprzez bartolini » 17 Wrz 2007, 10:26

PostUA:

Witam, szukałem wcześniej na forum podobnego problemu ale nie znalazłem więc przedstawię go tu 9jeśli jest to z góry przepraszam za zaśmiecanie)
Problem: uruchamiając jakikolwiek program do odtwarzania filmów komp mi się wiesza, wszystko staje i buczy, nie reaguje na nic i trzeba zrobi restart. Myślałem że format coś pomoże ale jest to samo, ta sama sytuacja sie dzieje w czasie gdy chce uruchomic jaką grę gdzie mamy filmik.Sterowniki do grafy i dekodery po wgrywałem, wiec już nie mam pojęci czemu tak sie dzieje, jeśli ktoś może mi pomóc to z góry wielkie THX.
Awatar użytkownika
bartolini
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Wrz 2007, 10:15

Postprzez Bozz » 17 Wrz 2007, 13:44

PostUA:

Jakie masz kodeki? W każdym programie do odtwarzania tak jest? Jak da radę to zobacz jeszcze w procesy (Ctrl+Alt+Delete) co tak muli procesor
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez bartolini » 17 Wrz 2007, 20:13

PostUA:

kodeki to; vistaCodecs ściągany ze stronki instalki, oraz kodeki w allplayer winapa, co do mulenia to nie tyle że sie muli komp co jak włączę film to dźwięk leci ale obraz stoi gdy chce zamknąc program wtedy po (alt ctrl delate) pisze że brak odpowiedzi dla tego programu i jest koniec bo sie zacina, I tak w każdym programie oraz w grach z filmami jak już pisałem wcześniej.
Awatar użytkownika
bartolini
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Bozz » 18 Wrz 2007, 15:17

PostUA:

Odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz, przeczyść rejestr TYM
Później zainstaluj ffdshow + Real Alternative
A do odtwarzania filmów polecam: SubEdit Player

I napisz jak po tym wszystkim wygląda sytuacja
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez bartolini » 18 Wrz 2007, 23:23

PostUA:

Więc tak, zrobiłem jak powadziłeś.Czyszczenie rejestru sie przydało ;) po wgraniu dekoderów + tych 2 odtwarzaczy filmy chodzą ale jest mały szkopuł:
musiałem zmniejszyć przyspieszenie sprzętowe we właściwościach ekranu do poziomu 3 czyli wyłączone mam przyspieszenia directDraw i direct3d i zaawansowanego rysowania i nie bardzo wiem czemu tak sie dzieje?? dirX mam 9c, co do gier to nie sprawdzałem ale jak sprawdzę to dam cynk.
Awatar użytkownika
bartolini
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników