Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Problem z Windowsem (bluescreen)

03 Kwi 2009, 22:10

Przy otwieraniu niektórych gier wyświetla się niebieski komunikat Biosu i komp sie resetuje sam po ponownym rozruchu wyświetla się raport o błędach i w nim piszę że "System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie a w chodząc do treści raportu o błędach piszę "C:/DOCUME 1 /USTAWI 1 /Temp/WERcb 20.dir00/Mini040309_06.dmp
i drógi raport ''C:/DOCUME 1 /USTAWI 1 /Temp/WERcb 20.dir00/sysdata.xml
Proszę aby mi ktoś pomógł z tym denerwującym błędęm z góry Dziękuję

Re: Prblem z Windowsem

04 Kwi 2009, 00:11

Czy to jest Niebieski ekran śmierci? (Blue Screen)?
Powodów naprawdę może być sporo... od nie za instalowanej kamerki do źle włożonego ramu, przypomnij sobie co ostatni zmieniałeś, po czym to ci się zaczęło przydarzać.

@Edit
Popraw temat,
Image
Takie coś ci się pojawia?

04 Kwi 2009, 13:12

Mariusz X napisał(a):Czy to jest Niebieski ekran śmierci? (Blue Screen)?
Powodów naprawdę może być sporo... od nie za instalowanej kamerki do źle włożonego ramu, przypomnij sobie co ostatni zmieniałeś, po czym to ci się zaczęło przydarzać.

@Edit
Popraw temat,
Image
Takie coś ci się pojawia?

Na początku roku dręczyły mnie blue screeny ale zrobiłem format i od tamtego czasu hula :D . Przeinstaluj sterowniki (grafika, płyta główna itp...), sprawdź temperaturę grafiki pod obciążeniem, podaj pełną specyfikacje komputera (uwzględnij zasilacz). Jeśli robią się restarty podczas próby odpalania gry winny może być zasilacz.

04 Kwi 2009, 14:58

@up
Masz rację, ale poco robić format i wszystko od nowa instalować jeśli może da się znaleść przyczynę i ją wy eliminować? :)

Czekam na wypowiedzi autora tematu.

05 Kwi 2009, 08:11

coś właśnie takiego jedynie co zdążyłem przeczytać to na samym początku było że problem z Windowsem i zostanie on zamknięty ale ten błąd się wyświetla mmoże przez jedną sekundę tak że naweyt niemogę go przeczytać bo od razu siękomp resetuje

05 Kwi 2009, 08:39

A wracając do pytania co zmieniałem ostatnio zmieniałem w kompie? to tak podejrzewam że to się tak stało od czasu gdy w Biosie pogrzebałem i później przy włączaniu kompa na samym początku zamiast informacji o moim kompie jaki ma procesor ile ma ramu itd wyświetla się zielony obrazek z napisem Asus ale i wcześniej jak miałem Call of Duty 4 to przeważnie dobrze chodziła ta gra a niekiedy tak się cięła grafika że się niedało grać

Re: Problem z Windowsem (bluescreen)

06 Kwi 2009, 21:08

Możliwe że coś po przestawiałeś w biosie w napięciu, ja miałem Blue Screen przez system plików Fat 32, zmieniłem na NTFS i jest 0 problemów, Błędy typu Blue Screen to Wina nie stabilności Systemu Windows, że coś tam się z jądrem systemu nie zgadza bla bla, co nie oznacza że nie da się tego naprawić, popatrz w biosie coś tam pogrzebał i spróbuj odkręcić, w biosie ci nie pomogę bo nie znam się zbytnio na tym i nie chcę ci uszkodzić Systemu :)

Pozdrawiam!

Re: Problem z Windowsem (bluescreen)

06 Kwi 2009, 23:43

W biosie zładuj domyślne ustawienia (Load default settings, czy jakoś tak...), zapisz załadowane ustawienia (F10) i sprawdź czy nadal Cię dręczą bluescreeny. Jeśli tak, kliknij na:

Start :arrow: ppm na Mój Komputer :arrow: Właściwości :arrow: zaawansowane :arrow: Uruchamianie i odzyskiwanie i tam w ustawieniach odptaszkuj "Automatycznie uruchom ponownie". Po tej operacji kolejny bluescreen pozostanie Ci na ekranie i będziesz mógł dokładnie przeczytać czego dotyczy błąd.
Innym wyjściem jest odczytanie pliku minidump, TUTAJ, masz instrukcję jak to zrobić i wklejenie go tutaj.
Wyślij odpowiedź