Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z wtyczka Flash

09 Kwi 2008, 21:41

Tak jak w temacie niemoge korzystac z tej wtyczki ...
chcialem ostatnio obejrzec sobie cos na youtube i jak wybieram filmik to pokazuje mi komunikat :

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

sciagnelem najnowsza wersje Flash Player'a i Javascript i nic niepomoglo :( co jest nie tak ??

09 Kwi 2008, 22:10

przeinstaluj ?

09 Kwi 2008, 23:28

Wtyczke przeinstalowywalem kilka razy - efekt zerowy

Jave raz zainstalowalem tylko ale to wlasnie dzis, bo sie okazalo ze jej niemialem ...

09 Kwi 2008, 23:45

Teraz przy instalacji Flash'a pokazal sie taki komunikat:

Kod:
" Failed to instal.
  For more troubleshooting tips, please see http://www.adobe.com/go/tn_19166"

Wkleilbym wam screenschoota ale niewiem jak i nieumiem tu :?

co powiedzie na to ??

13 Kwi 2008, 17:39

to zalezy tez od przegladarki internetowej. Jakiej uzywasz?

13 Kwi 2008, 23:28

Opery.

jakis czas temu wszystko pieknie smigalo ale nagle przstalo

13 Kwi 2008, 23:49

Drusss napisał(a):Opery.

jakis czas temu wszystko pieknie smigalo ale nagle przstalo

Mi flesh kiedys nie chcial dzialac i wlasnie na operze, dlatego opery uzywam tylko do forum. Sprobuj mozilla firefox moze zadziala. Mi na mozilli wlasnie dziala flesh bo automatycznie sie sciagają "pluginy".
pozdrawiam.

14 Kwi 2008, 00:15

No tak szczrze mowiac to chcialbym zstac przy oprzeze i miec tego flash'a. bardzo sie przywiazalem do niej i mi sie ona bardzo podoba.

14 Kwi 2008, 00:24

Ja polecam przeinstalować Opere najwidoczniej coś sie skiepsciło i jest nie tak :D jak działało wczesniej to musi by jakas przyczyna tego że teraz nie działa
oczywiście po przeinstalowaniu zainstaluj jave itp :wink: :)

14 Kwi 2008, 04:36

Mozesz zainstalowac najnowszą operkę ale jeśli to nic nie zmieni to będziesz musiał się przyzwyczaić do Firefoxa

14 Kwi 2008, 07:50

No z przeinstalowaniem nieprubowalem.

odinstaluje cala opere + wtyczke + jave.

korzystajac z tematu powiedzcie mi czy da rade znalesc w operze folder z plikami "Ulubione" ? i gdzie on jest ??
bo mam kilka waznych stron i przy deinstalacji niechcialbym ich stracic.

14 Kwi 2008, 08:51

Na górze strony ZAKŁADKI -> Dodaj do zakładek

14 Kwi 2008, 13:51

Nie niezrozumielismy sie.
niechodzi mi o dodawanie do zakladek tylko np skopiowanie ich do innego folderu zeby podczas deinstalacji Opery nieulegly one kasacji.
ja chce caly ten folder skopiowac i przechowac gdzies

14 Kwi 2008, 17:22

Jeżeli chodzi ci o aktualizację Opery, to u mnie jest tak że jak wykasuję starą wersję i zainstaluje nową to ulubione pozostają. Natomisat jeżeli chciałbyś zrzucić ulubione to jakiegoś folderu:

Kod:
Najskuteczniejsze jest zapisanie całego folderu w którym zainstalowałeś Operę wtedy nie stracisz nic tzn. historii odwiedzonych stron zawartości cache przeglądarki itd. Jeśli jednak ci na tym nie zależy wystarczy skopiować pliki
Opera.adr - zawiera zawartość hotlisty
Contracts.adr - książka adresowa
news.re, newsxxxx.rc - archiwa z grup dyskusyjnych
zawartość folderu MAIL - skrzynki pocztowe
Opera.ini - parametry programu
Opera.win - Spis ostatnio otwartych okien
Search.ini - wyszukiwarki (jeśli dodałęś swoje)

Wynika z tego że najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie zgranie całego folderu. Chyba, że chcesz się pomęczyć i znaleźć ten plik z ulubionymi - good luck :?

14 Kwi 2008, 21:10

Ok. wiec odinstlowalem jave+wtyczke, aktualizowalem Opere zainstalowalem jave+flash'a i nic

pozniej odinstalowalem jave+flash'a+opere i wszystko zainstalowalem. i nic niedziala :( patrzylem na Explorerze i tez tam niedziala flash.

a sprawdzam to tak ze ze wchodze na youtuba i klikam na byle jaki film.
Wyślij odpowiedź