TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z wysłaniem załącznika!

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Problem z wysłaniem załącznika!

Postprzez Tomasz Krysmann » 18 Lis 2005, 21:51

PostUA:

Witam wszystkich!
Od czasu kiedy mam internet radiowy nie moge wysłać załączników mailem. Nie mam pojęcia dlaczego się tak dzieje. Mam założone różne konta e-mailowe i na wszystkich jest to samo, normalne wiedomości wysyła, a jak chcę wysłać z załącznikiem, to nie mogę. Nie mam żadnych firewalli ani antyvirów. Jeżeli się ktoś na tym zna to proszę o pomoc!
Tomasz Krysmann
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Lip 2005, 00:44

Postprzez Hpest » 18 Lis 2005, 22:11

PostUA:

Może więcej informacji. To znaczy, że wogóle nie możesz nic wysłać załącznikiem czy nawet nie możesz tego wrzucić na serwer poczty??
Antywirus oraz Firewall nie bedzie raczej miał z tym Nic wspólnego.

Od czasu kiedy mam internet radiowy nie moge wysłać załączników mailem

Miałeś inne łacze?? Czy po zmianie na łącze bezprzewodowe dopiero zaczeło się tak dziać??? czy występowały te objawy na innych łączach z internetem przed zmiana na bezprzewodowe??

Przyczyn może być wiele. Przeciązony lub uszkodzony serwer poczty, wyłączenie możliwości wysyłania plików przez admina sieci, zablokowanie dojścia do głównego serwera pocztowego z różnych przyczyn.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez wojtas1125554 » 19 Lis 2005, 13:22

PostUA:

ja na twoim miejscu zmienił bym na innego neta
Awatar użytkownika
wojtas1125554
Postujący
Postujący

Dołączenie: 27 Wrz 2005, 13:03
Miejscowość: ze śmietnika:D

Postprzez Hpest » 19 Lis 2005, 15:36

PostUA:

To nie jest wina Neta, a właściwie połaczenia z nim. Przyczyny mogą być różne.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez iwan10 » 19 Lis 2005, 15:48

PostUA:

wojtas1125554 napisał(a):ja na twoim miejscu zmienił bym na innego neta

No najprosciej ale nie zawsze jest to takie łatwe i tanie.
Ja bym na poczatku porozmawiał o tym z adminem sieci lub zadzwonił do firmy która zakładała internet.
Tomasz Krysmann prubowałeś wysyłać na tym łączu jakie kolwiek pliki nie przez maila ale np. przez gg?
jezeli nie mozesz tylko załadowac pliku na poczte mozesz skozystac z programu gmail drive obsługującego poczte GMAIL. program a raczej wirtualny naped gmail wysle ci plik na twojego maila a ty tylko klikniesz "przekaz" i dodasz tresc, tenat i adres odbiorcy. Program dostepny na instalki.pl http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ension.php
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez Tomasz Krysmann » 19 Lis 2005, 16:53

PostUA:

mogę przesłać na serwer poczty ale nie moge przesłąć później, w sumie od razu po założeniu neta radiowego wszystko działało dopiero kiedy zrobiłem format to wszystko się schrzaniło, nie wiem dlaczego
Tomasz Krysmann
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Lip 2005, 00:44

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]