Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Problem z Zaporą systemu Windows

14 Gru 2012, 08:12

TERAZ już wiem. Nie doczytałam

//Posty połączone

A więc wygląda tu tak:
Załączniki
Bez nazwy2.jpg
Instalacja Kaspersky
Bez nazwy2.jpg (43.02 KiB) Obejrzany 411 razy
Bez nazwy1.jpg
Instalacja Kaspersky - Po ostatnim scanowaniu SalityKiller
Bez nazwy1.jpg (28.66 KiB) Obejrzany 411 razy
scan 4.jpg
Najnowszy scan SalityKiller po kilkakrotnym scanowaniu
scan 4.jpg (33.94 KiB) Obejrzany 411 razy
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 17 Gru 2012, 15:20, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

14 Gru 2012, 08:18

Zapora systemu już sie nie wyłacza, ale w wyjątakach jest "ipsec". Na tą chwile można się doliczyc dokladnie 58 pozycji i ciągle sie mnoży. Czy to normalne?
Może tu cos blokuje, że nie można Kaspersky zainstalowac ?.
Załączniki
Zapora ipsec 58 sztuk.jpg
Zapora ipsec 58 sztuk.jpg (28.63 KiB) Obejrzany 410 razy

14 Gru 2012, 10:15

Teraz dobrze to wygląda, leczenie wygląda na udane.

Zapora systemu już sie nie wyłacza, ale w wyjątakach jest "ipsec". Na tą chwile można się doliczyc dokladnie 58 pozycji i ciągle sie mnoży. Czy to normalne?
Może tu cos blokuje, że nie można Kaspersky zainstalowac ?.

To są wpisy od Sality, prawdopodobnie już nieaktywne, będziemy je usuwać przez OTL.

Póki co zamiast Kaspra spróbuj użyć Dr.Web -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ureIt.html lub jeśli także będzie z nim problem tego skanera -> http://www.eset.pl/resources/eos/onlinescanner.php

Po wykonaniu podaj logi z OTL -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p107754 i Gmer -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736

14 Gru 2012, 11:15

Dr.Web CureIt zainstalował sie. Jest Informacja, że został uruchomiony w trybie rozszerzenie TRO. Na pulpicie nie widać jego pracy.

14 Gru 2012, 11:35

Jak nie będzie działał to próbuj Eseta.

14 Gru 2012, 11:47

Własnie nie wiem czy nie działa. Usługa systemowa svcntaux.exe w Manadżer zadan jest włączona i widac pracuje, ale na pulpicie nic nie widać. Jak rozpoznam kiedy skończy? Można jednocześnie włączyc ESETA?

14 Gru 2012, 11:51

Usługa systemowa svcntaux.exe w Manadżer zadan jest włączona i widac pracuje, ale na pulpicie nic nie widać.

Nie rozumiem, przecież to jest plik od programu Spyware Doctor, a nie Dr.Web, więc nie wiem pomyliłaś programy??

14 Gru 2012, 12:03

mati8898 napisał(a):Póki co zamiast Kaspra spróbuj użyć Dr.Web -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ureIt.html lub jeśli także będzie z nim problem tego skanera -> http://www.eset.pl/resources/eos/onlinescanner.php

Czyli Dr.Web CureIt! 6.00.16
" Zielona ikonka" przy uruchomieniu instalki pojawił sie komunikat o tresci: " Dr został uruchomiony w trybie Rozszerzenie Ochrony TRO. Ten tryb zapewnia prawidłowe dzialanie narzędzia. Dr. Web CureIt nawet w przypadku zablokowania pulpituWindows przez złosliwe oprogramowanie będzie kontynuował prace w trybie TRO.
Wybierz OK lub anuluj.
TRO to tryb awaryjnego scanowania."

Więc myślę, ze program pracuje, tylko nie mam pojęcia kiedy skończy bo na pulpicie nic sie nie dzieje. (:)
Mati , czyli jak to?. Mam pulpit zablokowany?????????? Ktoś włamał się do mego kompa???
Ostatnio edytowany przez Wici 14 Gru 2012, 12:09, edytowano w sumie 2 razy

14 Gru 2012, 12:13

Coś jest nie tak z tym doktorkiem. Powinno się pojawić okienko z postępem skanowania. Wyłącz go i uruchom ponownie, ale wybierz ANULUJ, aby normalnie skanować.

14 Gru 2012, 12:24

Ja nie mam żadnej możliwości żeby go wyłączyć. On sie nie zainstalował jako program. Po uruchomieniu ikony znowu ta sama informacja. Oczywiście zrobiłam tak, jak mowisz dałam "Anuluj" . I NIC. Nie ma żadnej zmiany. W Menadżer Zadań jest tylko włączona usługa svcntaux.exe.

Skoro nic sie nie dzieje, może włączyć ESETA. Jeśli tak to jaki tryb zaznaczyć?
Załączniki
Es.jpg
Es.jpg (58.15 KiB) Obejrzany 368 razy

14 Gru 2012, 12:32

Zostaw tak jak jest, kliknij Uruchom i czekaj na pobranie bazy sygnatur (może to trochę potrwać). No a później już rozpocznie się skanowanie.

14 Gru 2012, 12:44

Mati, nie konfigurowałam PROXY. Mati, ktos się włamał?
Załączniki
ESET.jpg
ESET.jpg (34.46 KiB) Obejrzany 437 razy

14 Gru 2012, 12:47

Coś tu jest nie halo. Przejdź do kolejnego kroku, czyli podaj logi z OTL i Gmer, linki do instrukcji podałem kilka postów wcześniej.

14 Gru 2012, 13:39

http://www.wklej.eu/index.php?id=d6236d010c

http://www.wklej.eu/index.php?id=bf5af66471

//Posty połączone

Mati na moim kompie nie można otworzyć strony instalki.pl. Wszystkie inne strony otwieram normalnie. Chciałam wyslać wiadomość i oto mam informację: 'Tomek haker ma swoje sposoby". Wysyłając tę wiadomość korzystam z gościnności. Jeśli otrzymam jakieś dalsze wskazówki odczytam je na innym kompie i będę wprowadzać.
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 17 Gru 2012, 15:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

14 Gru 2012, 14:01

gmer nie udało sie uruchomić
Załączniki
GMER.jpg
gmer nie udało sie zainstalować
GMER.jpg (11.55 KiB) Obejrzany 414 razy
Ostatnio edytowany przez Wici, 14 Gru 2012, 18:27, edytowano w sumie 1 raz
Wyślij odpowiedź