Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Problem z Zaporą systemu Windows

15 Gru 2012, 10:00

Myślalam, ale skończyło się tylko na mysleniu. :) :571: Jednak pewnie trzeba sie przesiąść. Ale jaką wybrać?
Ostatnio edytowany przez Wici 15 Gru 2012, 20:37, edytowano w sumie 3 razy

15 Gru 2012, 13:03

Nie moge sie zalogowac jako Administrator. Podaję prawidłowe hasło, które przy instalacji systemu zostało dokładnie zapisane. Mati, znowu coś złego się dzieje? Co z tym zrobic? .

15 Gru 2012, 21:46

Mati, nie wiem co się dzieje. Cos jest nie tak. Czy bezpieczeństwo mojego kompa nie jest zagrożone?.
Nie otwierają sie pierwsze strony startowe w obu przeglądarkach. Nie umiem wytłumaczyc tego co sie dzieje, więc prześle w załącznikach..
Załączniki
IE2.jpg
Przeglądarka IE na tym kończy swoją prace.
IE2.jpg (32.24 KiB) Obejrzany 588 razy
IE1.jpg
W ten sposob otwiera sie przeglądarka IE
IE1.jpg (14.23 KiB) Obejrzany 588 razy

15 Gru 2012, 21:53

Przeglądarka Opera nie otwiera strony startowej . Pozwala na otwieranie wybranych stron tylko z opcji "szybkiego wybierania"
Załączniki
Opera1.jpg
Pierwsze otwarcie Opery
Opera1.jpg (8.87 KiB) Obejrzany 587 razy

15 Gru 2012, 22:08

Opera pozwala na wybieranie tylko wybranych stron
Załączniki
Opera3.jpg
wybrane strony
Opera3.jpg (86.33 KiB) Obejrzany 582 razy
Opera4.jpg
Pozwala na wybieranie wybranych stron
Opera4.jpg (47.13 KiB) Obejrzany 582 razy

15 Gru 2012, 22:13

Inne strony internetowe np Instalki.pl forum, moge otworzyć tylko po ponownym uruchumieniu komputera.
Jednym slowem mam ograniczony dostęp do Internetu. Tylko Google proponuje różne strony handlowe oraz portale.. Mati, dlaczego nie mam dostępu do norrmalnego Internetu?
Załączniki
Opera 2.jpg
Opera jakis błąd
Opera 2.jpg (34.71 KiB) Obejrzany 581 razy

16 Gru 2012, 12:09

Instalowałaś antywira??

16 Gru 2012, 15:38

Wczoraj nie dało sie pobrac antywira. Strony sie nie otwierały.

16 Gru 2012, 18:41

A dziś jest ok??

16 Gru 2012, 20:20

Mati, cos tu sie niedobrego dzieje. Nie mam pojęcia o co tu chodzi.
A więc tak:
1. Zainstalowalam antywirus AVG. Przeskanował pokazał, że znalazł 12 zagrożeń. Nie pokazuje raportów. Już go nie mam, bo po jego instalacji strony Internetowe otwieraly sie za 2 minuty. Na otwarcie programu trzeba było czekać tak samo ok 1 minuty.
Jeśli chcesz moge przesłac zalączniki.

2. Pomyslałam tyle zagrożeń i skąd się biorą? Jeszcze nie otwierałam wiele stron w czasie naszej pracy (:) tylko te podstawowe wiadomości.
Przeskanowałam ESET-em. Wykazał 2 zagrożenia. Jakieś dziwne sprawy, bo za te dwa zagrożenia ESET uznał CClaner i Adobe Reader XI, które pobrałam i zainstalowałam z linków, które podałeś - Instalki.pl
Jesli chcesz moge przeslać zalączniki.

3.Chcialam zainstalowac Avast. No (:) w takim razie niech bedzie AVAST. Nic z tego i nie wychodzi.
Przesylam zalączniki
4. Nie moge się zalogowac jako Administrator
5. Po odświerzeniu strony Instalki.pl jestem wylogowana. Musze się na nowo loghowac.
Co tu się dzieje, Mati?
Załączniki
Avast 1.jpg
Po tej probie instalacji Avasta , te obie ramki wyskakują mniej więcej co 10 minut. Juz dwa razy w czassie pisania tego postu.
Avast 1.jpg (19.96 KiB) Obejrzany 519 razy
Avast2.jpg
Avast2.jpg (10.94 KiB) Obejrzany 519 razy

16 Gru 2012, 20:27

2. Pomyslałam tyle zagrożeń i skąd się biorą? Jeszcze nie otwierałam wiele stron w czasie naszej pracy (:) tylko te podstawowe wiadomości.
Przeskanowałam ESET-em. Wykazał 2 zagrożenia. Jakieś dziwne sprawy, bo za te dwa zagrożenia ESET uznał CClaner i Adobe Reader XI, które pobrałam i zainstalowałam z linków, które podałeś - Instalki.pl
Jesli chcesz moge przeslać zalączniki.

Zapewne dlatego, iż były one w formie downloaderów, które domyślnie instalują pasek AVG. Stąd te niby zagrożenia.

4. Nie moge się zalogowac jako Administrator

Jakieś szczegóły??

3.Chcialam zainstalowac Avast. No (:) w takim razie niech bedzie AVAST. Nic z tego i nie wychodzi.

Pobierz go ponownie stąd -> http://files.avast.com/iavs5x/avast_fre ... _setup.exe

Spróbuj także zmienić DNS-y -> zmiana-serwerow-dns-t25496.html#p144377

16 Gru 2012, 20:59

Wici napisał(a):Mati na moim kompie nie można otworzyć strony instalki.pl. Wszystkie inne strony otwieram normalnie. Chciałam wyslać wiadomość i oto mam informację: 'Tomek haker ma swoje sposoby". Wysyłając tę wiadomość korzystam z gościnności. Jeśli otrzymam jakieś dalsze wskazówki odczytam je na innym kompie i będę wprowadzać.

Mi to od razu zasugerowało włamanie na komputer, stąd taki bałagan.

16 Gru 2012, 21:15

Nie można zainstalowac Avasta
Załączniki
Avast3.jpg
Instalka troche sie pokreci i wszystko znika. A te dwie ramki dalej wyskakuja co kilka minut
Avast3.jpg (5.95 KiB) Obejrzany 585 razy

16 Gru 2012, 21:20

Pangia napisał(a):
Wici napisał(a):Mi to od razu zasugerowało włamanie na komputer, stąd taki bałagan.

I co z tym zrobić?
Ostatnio edytowany przez Wici 16 Gru 2012, 23:02, edytowano w sumie 2 razy

16 Gru 2012, 21:23

Zmaian serwerow?. Nie wiem o co tu chodzi. Czytam......(:) i nie bardzo wiem jak to zrobić.
Wyślij odpowiedź