TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z zasilaczem w laptopie

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z zasilaczem w laptopie

Postprzez Vixaven » 23 Gru 2010, 23:50

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6.6; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 1.1.4322; FDM)

Witam ! Problem polega na tym , że prawdopodobnie spalił mi się zasilacz do laptopa.
Poprawiałem wtyczki do komputera i zasilacza , sprawdzałem w innych kontaktach i nadal nie działało. Lampka kontrolna w zasilaczu się nie świeciła. Kupiłem nowy zasilacz z firmy HP , bo z DELL ( zasilacz jaki byl orginalny w tym laptopie ) nie było a pasowała wtyczka i 'ładowało' laptopa. Gdy wróciłem do domu podłaczyłem laptopa to okazało się , że ładowarka jak by nie ładowała , chodź laptop działa . Nie pokazuje mi sie w dolnym prawym rogu , że się ładuje -> zrzut http://i56.tinypic.com/2v9pypv.png . W sumie ładowarka działa bo czuć , że się lekko nagrzewa podczas swojej pracy , ale nie ładuje baterii. Przy poprzednim zasilaczu(DELL) działało wszystko normalnie, czyli ładowała się bateria a przy HP już nie ładuje się . Problem polega na tym, że poprzednio laptop został rozładowany do końca i jeśli odłaczy się go od prądu to się za moment wyłacza i miga dioda na czerwono a gdy podłaczony do prądu pokazuje się , że się laduje czyli świeci się cały czas lampka biała .Czy da się coś zrobić by się bateria ładowała? - bateria jest bankowo dobra bo wczoraj normalnie się ładowała a przy zakupie nowego zasilacza juz nie. Jesli ktos moglby mi pomoc , to bede naprawde bardzo wdzieczny... - bardzo mi na tym zalezy. Z gory wielkie dzieki !.Pozdrawiam Dane techniczne komputera :
Model: Dell inspirion 1545
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz
Pamięć ram : 2.00 GB
Typ systemu: 64- biotowy system operacyjny
Wersja systemu Windows : Windows 7 Home Premium
Karta graficzna: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Zasilacz orginalny DELL:
V85
Zasilacz HP :
V85
Awatar użytkownika
Vixaven
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Gru 2007, 23:16

Re: Problem z zasilaczem w laptopie

Postprzez kominekl » 24 Gru 2010, 12:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )

Może być to problem sterownikowi, podaj logi z OTL i GMER. Spróbuj odłączyć i włączyć zasilacz ponownie.

Ilość V (voltów) w obu zasilaczach się zgadza ?
Sprawdź jeszcze, czy ten zasilacz co kupiłeś ma taką samą lub większą ilość A (amperów).

Możesz jeszcze przynieść ładowarkę do laptopa od kolegi, w takim wypadku jeszcze dla pewności - jeżeli nie zadziała to znaczy, że trzasnął Ci obwód zasilania sieciowego i ładowania baterii i laptop po prostu nie pobiera prądu przez gniazdko ładowarki. Ewentualnie możesz jeszcze pokręcić trochę kablem przy wtyczce po dociskać go czy delikatnie po doginać, bo może samo gniazdko wejścia dla ładowarki się uszkodziło - to nie musi być zaraz wina płyty głównej, czy całego obwodu.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]