TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

PROBLEM ZE SKANEREM MEDION MD 9850

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

PROBLEM ZE SKANEREM MEDION MD 9850

Postprzez yoogurt » 16 Mar 2006, 23:00

PostUA:

otóż mam taki problem: WinXp wogule nie widzi podłączonego użądzenia. jaka może byc przyczyna tego? prosze o szybką odpowiedź
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Mar 2006, 22:55
Miejscowość: sie biorą dzieci

Postprzez 1jaa » 16 Mar 2006, 23:58

PostUA:

A w menadżerze urządzeń nie ma żadnych nowych urządzeń z żółtym wykrzyknikiem? Jak nie ma to może jest uszkodzony sprzęt lub tez musisz go włączyć. Skaner to chyba trzeba z płyty zainstalować dopiero wtedy sam się uruchomi tak jest u mnie bynajmniej.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez yoogurt » 17 Mar 2006, 23:06

PostUA:

żadnego nowego użądzenia. a tak sie składa ze nie mam płytki ze sterami. prosze poradźcie mi co zrobić bo juz normalnie krew mnie zalewa z tym skanerem.
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez hmm..... » 17 Mar 2006, 23:31

PostUA:

jesos.... google nie gryzie :P wystarczyło wpisać "drivers for MEDION MD 9850" i pierwsza strona to juz sterowniki do twojego skanera :!: :twisted:

-> http://www.scanner-drivers.com/drivers/136/136512.htm :evil:
hmm.....
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Maj 2005, 15:48
Miejscowość: stąd nie widać ;P

Postprzez yoogurt » 17 Mar 2006, 23:42

PostUA:

gdybym nie szukał na googlach to by mnie nie było. myslalem ze ktoś kto sie na tym zna mi cos poradzi.
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez hmm..... » 17 Mar 2006, 23:48

PostUA:

jak masz podłączany skaner? pod USB? moze to cos z USB jest, spróbuj podłączyc do drugiego, (trzeciego itd, zalezy ile masz) skaner i zobacz czy wykryje. jak nie wykryje to idz do jakiegos kumpla ze skanerem i podłacz u niego, jak wykryje to znaczy ze masz cos zrypanego u siebie z USB, no a jak nie wykryje u kumpla również, to cos ze skanerem wtedy :P

pozdrOoOOo... :roll:
hmm.....
Postujący
Postujący

Postprzez yoogurt » 17 Mar 2006, 23:52

PostUA:

skaner mam podłączony pod taki szeroki port(nie znam sie na tym dokładnie) i nie wiem co dalej zrobić <<ta.. lachajcie sie dowoli ze wam sie taki lamer trafił
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez hmm..... » 18 Mar 2006, 00:00

PostUA:

aha, to nie wiem co może być, instalowałes te sterowniki co ci dałem w innym poscie :?: Podłacz skaner, zainstaluj i powinno podczas instalacji wykryć skaner, jak nie wykryje to nie wiem co moze byc :shock:
hmm.....
Postujący
Postujący

Postprzez yoogurt » 18 Mar 2006, 00:05

PostUA:

instaluje sterowniki. niby instalacja zakończona daje >finish< a on mi na to ze wystąpiły błędy i ze skaner moze nie działać prawidłowo. no dobra restartuje kompa i podłanczam skaner i co widze, a raczej czego nie widze: nie wykryto żadnego nowego urządzenia
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez yoogurt » 21 Mar 2006, 20:15

PostUA:

dałem se siana z tym skanerem. poszedł na wieczny odpoczynek do skrzynki. i obiecuje sobie ze juz nigdy go nie wyciągne
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez 1jaa » 21 Mar 2006, 23:32

PostUA:

Jeśli nigdy go nie będziesz uzywać to sprzedaj :)
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez yoogurt » 22 Mar 2006, 08:54

PostUA:

juz wole zeby lezał bezuzyteczny niz ktoś miałby miec takie same problemy jak ja z nim.
Awatar użytkownika
yoogurt
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez 1jaa » 22 Mar 2006, 20:54

PostUA:

yoogurt napisał(a):juz wole zeby lezał bezuzyteczny niz ktoś miałby miec takie same problemy jak ja z nim.

Takich ludzi lubię najbardziej. Przynajmniej na allegro nie kupił bym żadnego lipnego skanera. No ale nie wszyscy są tacy. Pozdro!
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez arutim » 04 Sie 2006, 13:07

PostUA:

yoogurt napisał(a):instaluje sterowniki. niby instalacja zakończona daje >finish< a on mi na to ze wystąpiły błędy i ze skaner moze nie działać prawidłowo. no dobra restartuje kompa i podłanczam skaner i co widze, a raczej czego nie widze: nie wykryto żadnego nowego urządzenia

Twój problem moze polegac na tym iz jest to skaner na LPT a wiec jest kilka roznych ustawien portu w biosie (ECP, EPP, SPP , ECP+EPP), Sprobuj na kazdym, sprobuj takze dodac sprzet recznie (nie musi byc PnP(Plug 'n pray:P).

Pozdrawiam
P.S. wlasnie dostalem taki skaner i wieczorkiem zobacze czy to w ogole dziala :D
arutim
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Sie 2006, 13:05

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]