TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem ze skopiowaniem Mini DVD-RW

Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.

Problem ze skopiowaniem Mini DVD-RW

Postprzez aroniaczek » 31 Maj 2008, 22:22

PostUA:

Witam,
kupiłam niedawno kamerę Panasonic D160 oraz płytki dwustronne dvd-rw do niej. Nagrałam pare filmów w formacie VIDEO, sfinalizowałam i było o.k. i na komputerze i na odtwarzaczu dvd. Problem zaczął się gdy chciałam je skopiwać na duże płyty dvd. Przy przegrywaniu ciągle pojawia się informacja że "wystąpił błąd" i tyle :( Przezuciłam nawet te filmy do komputera i próbowałam przegrac z pliku - to samo "wystąpił błąd przy przegrywaniu".
Czy ktoś wie o co tu chodzi? Czy to jest jakiś problem z formatem tych nagrań?
Błagam o pomoc
aroniaczek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Maj 2008, 22:10

Postprzez Palacio » 04 Cze 2008, 08:11

PostUA:

jeżeli możesz to daj screen tego błędu, więcej będziemy wiedzieć
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez aroniaczek » 05 Cze 2008, 21:12

PostUA:

Spróbuję opisać to co robiłam ale proszę o wyrozumiałość - nie znam się tak dobrze na tych rzeczach a screenów nie umię jeszcze dodawać
Płytki mam Mini Dvd-Rw 2.8GB 1x-2x (sfinalizowane-zamknięte) i chciałam je przegrać na DVD-R 16x. Próbowałam to zrobić najpierw w Nero: "Copy DVD" ale zaraz potem wyskakuje informacja "Burn process failed at 16x". Podobnie było w innych programach: Ashampoo Burning Studio, DVD Shrink 3.2.
aroniaczek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez mateusz x man » 05 Cze 2008, 21:24

PostUA:

Burn process failed at 16x

Po tym komunikacie sądzę że problem jest z tą płytą na którą chcesz nagrać a dokładniej z prędkością zapisu. Próbuj zmniejszyć prędkość zapisu do minimum lub użyj innej płyty.
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez Palacio » 05 Cze 2008, 21:29

PostUA:

i jeżeli to nie pomoże to zainstaluj najnowszą wersję Nero; możliwe, że laser twojej nagrywarki odmawia posłuszeństwa; jeżeli mnie pamięć nie myli to w Nero jest opcja "testuj napęd" - użyj tego; w ostateczności nowy firmware
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez aroniaczek » 06 Cze 2008, 16:15

PostUA:

:) Miałam płytkę DVD+RW 1-4x i udało się. Spróbuję teraz na tych swoich 16x tylko zmniejszę prędkość - mam nadzieję że się uda.
aroniaczek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez aroniaczek » 06 Cze 2008, 16:47

PostUA:

Chłopaki jesteście wielcy - udało się!
Dzięki Wam znowu pokochałam swoją kamerę (na innym forum najlepsze co mi doradzili to ją sprzedać).
Pomęczę Was jeszcze troszkę:
-możecie mi polecić jakiś nie za skomplikowany program do cięcia video w tej postaci z VOBami oraz do złączenia nagrań z kilku płytek. Najlepiej żebym mogła to zrobić w jednym programie
-chcę skopiować na płytę plik video (VOB,IFO,BUP) z twardego dysku - jak to zrobić w Nero?
Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc :grin: [/i]
aroniaczek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 07 Cze 2008, 11:10

PostUA:

tutaj masz powiedziane czym ciąć, łączyć pliki VOB; jakby były jakiekolwiek problemy pisz, pomogę
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Obróbka Foto, Audio, Video

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników