TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem ze stacją dyskietek, FDD, Vista, nie wykrywa.

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Problem ze stacją dyskietek, FDD, Vista, nie wykrywa.

Postprzez Banas » 02 Paź 2007, 19:38

PostUA:

Witam! Niedawno zainstalowałem Viste Home Basic i mam problem z floppem - mianowicie w moim komputerze nie pojawiła się ikonka stacji dyskietek. Nie mogę jej nigdzie znaleźć. W BIOSie mam odblokowany port, bo sprawdzałem a poza tym wcześniej miałem XP i działało - ikonka była w moim komputerze i nie było żadnego problemu. Czy ktoś wie co się mogło stać? Będę wdzięczny za pomoc.
Widzę szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem.
Awatar użytkownika
Banas
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Sie 2007, 22:29
Miejscowość: Kalisz

Postprzez Leon$ » 03 Paź 2007, 19:48

PostUA:

Jest to dla XP ale sprawdź może zadziała

Start >> uruchom >> regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Flpydisk

PPM na ImagePath >> Modyfikuj >> wpisz dane wartości system32\drivers\flpydisk.sys

:)
Leon$
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Lut 2007, 01:42

Re: Problem ze stacją dyskietek, FDD, Vista, nie wykrywa.

Postprzez buzu » 03 Paź 2007, 22:01

PostUA:

Banas napisał(a):Witam! Niedawno zainstalowałem Viste Home Basic i mam problem z floppem - mianowicie w moim komputerze nie pojawiła się ikonka stacji dyskietek. Nie mogę jej nigdzie znaleźć. W BIOSie mam odblokowany port, bo sprawdzałem a poza tym wcześniej miałem XP i działało - ikonka była w moim komputerze i nie było żadnego problemu. Czy ktoś wie co się mogło stać? Będę wdzięczny za pomoc.

Nie mam zamiaru o nic cie oskarżać ale imho twoja vista to pirat.
Scrackowana przez Paradox niestety nie wykrywa fdd ale........ nie trzeba jej aktywować. :)
Crack robi z visty taką wersję coś jak XP Corporate.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]