TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem ze sterownikami do karty dźwiękowej

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Problem ze sterownikami do karty dźwiękowej

Postprzez Userkiller » 02 Sie 2008, 18:17

PostUA:

Witam
Instaluje sterowniki z orgyinalnej płytyki do mojej płyty głównej i nic, jak załączam ten program Realtek to nic mi nie wyskakuje.

Pole Wartość
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 05/24/2007-I945-6A79TG0OC-00
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel AGTL+
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 200 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 800 MHz
Przepustowość 6400 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR2 SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
DRAM:FSB Ratio 10:6
Rzeczywista częstotliwość taktowania 333 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 667 MHz
Przepustowość [ TRIAL VERSION ] MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali Intel Direct Media Interface

Informacje fizyczne płyty głównej
Liczba gniazd procesora 1 LGA775
Liczba gniazd rozszerzeń [ TRIAL VERSION ]
Liczba gniazd pamięci 2 DDR2 DIMM
Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, Video, Gigabit LAN
Współczynnik postaci Micro ATX
Rozmiar płyty głównej 220 mm x 240 mm
Mikroukład płyty głównej i945GC
Dodatkowe własności [ TRIAL VERSION ]

Producent płyty głównej
Nazwa firmy Gigabyte Technology Co., Ltd.
Informacje o produkcie http://www.giga-byte.com/Products/Mothe ... fault.aspx
Uaktualnienie BIOS'u http://www.giga-byte.com/Support/Mother ... _List.aspx

POZDRAWIAM z góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio edytowany przez Userkiller, 02 Sie 2008, 18:41, edytowano w sumie 1 raz
Userkiller
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Sie 2008, 18:07

Postprzez Userkiller » 02 Sie 2008, 18:20

PostUA:

i przy próbie wypuszczenia jakiegoś dźwięku za pomocą winampa piszę "Bad Direct Sound driver. Please instal proper...blablabla"
Userkiller
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Bozz » 02 Sie 2008, 19:43

PostUA:

Usuń dokładnie te co masz, pobierz http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... s2_66.html (AUDIO) i zainstaluj. Napisz jakie rezultaty
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Dawid255151 » 02 Sie 2008, 19:43

PostUA:

Proszę :arrow: http://www.softmania.pl/program-1351-re ... _xp.html#m

EDIT:Razem z Bozz napisaliśmy w tym czasie ale Bozz był szybszy o sekundy :D zawsze też możesz skorzystać z mojego linku ;-)
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez Userkiller » 02 Sie 2008, 20:54

PostUA:

Kurde nic z tego, oba drivery nie działają (tzn żadnej zmiany, dalej błąd na winampie i nie wykrywa wogóle u mnie tej zintegrowanej karty na plycie glownej) Oczywiście po usunięcie jak i po instalacji restart kompa i dalej nic ;-(
Userkiller
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Bozz » 02 Sie 2008, 21:01

PostUA:

Windows "czysty" czy jakaś kombinacja?
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez Userkiller » 02 Sie 2008, 21:06

PostUA:

Win Xp, normalny
to mój 1 format na tym kompie, wcześniej tylko wsadziłem płytke i wszystko działało, a teraz ten program Realtek mi się nie otwiera (ten co tam wszystkie ustawienia są i bajery)

może przeinstalować system?
Userkiller
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Bozz » 02 Sie 2008, 21:11

PostUA:

Jak dopiero postawiłeś system to nie zaszkodzi spróbować jeszcze raz
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez buzu » 02 Sie 2008, 23:55

PostUA:

System wykrywa kartę?
W biosie wszystko włączone? odnośnie karty audio.
@Bozz Kombinowana winda nie ma tu nic do rzeczy.Zastanów się zanim coś palniesz,bo obciach robisz. :D
Odinstaluj stery ,przeczyść rejestr np.RegSupreme lub Ccleaner.Ew. resztki musisz usunąć ręcznie.(katalog i wpisy powiązane z reatlekiem)Usuń urządzenie z systemu.Restart i instalka sterów z płytki albo z linków wyżej.
Próbowałeś tego deko starszego z linku Bozza ? http://www.gigabyte.pl/download/mb/driver/74/
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Bozz » 03 Sie 2008, 10:24

PostUA:

Oj buzu zdziwiłbyś się, ale nie doświadczyłeś tego więc nie wiesz. Modyfikacje windowsa, w których usuwane są niby "niepotrzebne" elementy mogą właśnie tak skutkować. A jeżeli instalujesz system bez żadnych modyfikacji to masz większą pewność, że wszystko będzie tak jak ma być, bez żadnych cyrków. (Doświadczyłem tego na własnej skórze, także z łaski swojej nie kłóć się, bo nie masz argumentów)

Userkiller napisał(a):...nie wykrywa wogóle u mnie tej zintegrowanej...

Czytaj ze zrozumieniem i wszystkie posty, a nie tylko końcówkę.

Rozumiem, że znów masz ciężkie dni także postaram się być dla Ciebie wyrozumiały. Jeżeli masz coś jeszcze mi do powiedzenia to na PW bo tutaj staramy się rozwiązać problem, a nie jakieś pogaduszki.
EOT
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez buzu » 03 Sie 2008, 13:55

PostUA:

Bozz napisał(a):Oj buzu zdziwiłbyś się, ale nie doświadczyłeś tego więc nie wiesz. Modyfikacje windowsa, w których usuwane są niby "niepotrzebne" elementy mogą właśnie tak skutkować. A jeżeli instalujesz system bez żadnych modyfikacji to masz większą pewność, że wszystko będzie tak jak ma być, bez żadnych cyrków. (Doświadczyłem tego na własnej skórze, także z łaski swojej nie kłóć się, bo nie masz argumentów)

Userkiller napisał(a):...nie wykrywa wogóle u mnie tej zintegrowanej...

Czytaj ze zrozumieniem i wszystkie posty, a nie tylko końcówkę.

Rozumiem, że znów masz ciężkie dni także postaram się być dla Ciebie wyrozumiały. Jeżeli masz coś jeszcze mi do powiedzenia to na PW bo tutaj staramy się rozwiązać problem, a nie jakieś pogaduszki.
EOT

Oświeć mnie o wielki Bozz'ie.
Niedoświadczyłem,nie widziałem,nie słyszałem o windzie,która olewa sprzęt,który się do niej dobija.Proszę poprzyj to jakimiś argumentami ,bo widzę ,że tobie ich brak.I liczysz na to,że mod ma zawsze rację i wszyscy ci uwierzą.Ty oczywiście doświadczyłeś tego na własnej skórze (tylko,że twoja skóra była niedoświadczona może wtedy).
Czekam'y wszyscy ,że powiesz nam,która modyfikacja nie rozpoznaje,niedopuszcza do instalacvji kart Realteka.
A rozwiązywanie problemów formatem już wyszło z mody :D
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Bozz » 03 Sie 2008, 14:28

PostUA:

Już śpieszę z oświeceniem Cię. Kilka miesięcy temu po instalacji jakiejś modyfikacji systemu działały prawie wszystkie urządzenia w komputerze. Prawie... Problem był z kartą dźwiękową, której nigdzie nie było widać. Sterowników przetestowałem całą masę, szukałem także na forach gdzie nikt mi jednak nie mógł pomóc i tak minęły około 3 dni na próbie uzyskania dźwięku WSZELKIMI sposobami (uwierz). Po tym czasie zainstalowałem czysty system, żadnych aktualizacji, modyfikacji itp. Efekt? System wykrył wszystkie urządzenia bezproblemowo, a do dźwięku przypasował pierwszy sterownik jaki zainstalowałem.
Nie mówię, że w tym wypadku jest tak samo. Po prostu zapytałem, a Ty sądząc, ze pozjadałeś wszystkie rozumy od razu atakujesz nie mając argumentów. Znów coś sobie ubzdurałeś w głowie i próbujesz tego dowieść... Na siłę.

Jeżeli ktoś jest tuż po formacie, to chyba nie zaszkodzi spróbować jeszcze raz... Jeśli masz pomysł na rozwiązanie tego problemu to po prostu go podaj i wszyscy będą zadowoleni, a nie obrażaj innych użytkowników jeżeli nie jesteś pewny bo może to się (znów?) źle dla Ciebie skończyć. (Nie grożę tylko ostrzegam, bo znów robisz zamieszanie na forum)

Wracamy do tematu, jak coś masz jeszcze do powiedzenia to zapraszam na PW albo SB
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]