Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem ze sterownikami do większości urządzeń

12 Cze 2007, 22:12

Witam

Otóz ostatnio wrócił mój komputer z naprawy gdzie wymieniłem kilka rzeczy po spięciu. Zainstalowałem windowsa Xp servis packa 2 i podłączam urządzenia. I tu się pojawia właśnie problem.

Zawsze było tak że podłączałem urządzenie do kompa i samo wykrywało gdzieś tam stery a teraz no ni .... szuka jak głupi płyty lub chce by wskazać mu folder a jak się zaznaczy szukaj w necie to i tak nie szuka :/

Ludzie pomocy bo połowy urządzeń nie mogę podłączyć :/

12 Cze 2007, 22:59

Plyty od tych urządzeń wkładaj do cdromu wtedy jak szuka sterowników. Wtedy się zainstalują. Jak nie masz płyt to szukaj na stronach producentów sterowników do sciągnięcia.

13 Cze 2007, 09:09

No a jak mam zainstalować np stery do huba usb do którego płyty nie dostałem a nazwy firmy na naklejce nie ma a wtedy nie wiem skąd ale jakoś stery zdobył :/

P.S do czego mogłem to pobrałem stery i działa a do czego nie to problem jest :|

13 Cze 2007, 15:44

kubex napisał(a):P.S do czego mogłem to pobrałem stery i działa a do czego nie to problem jest :|

zainstaluj jakiś program do sprawdzania sprzętu: np
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dition.php

rozwiń plusem "sprzęt" wejdź w urządzenia fizyczne i poszukaj urządzenia USB. pod tym pojawi się wszystkie urządzenia co podłączyłeś to tych właśnie portów (po prawej stronie pojawi ci się firma i model danego urządzenia)

pomogłem ?? kliknij na plusika ;) :grin:
Wyślij odpowiedź