Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
27 Maj 2011, 19:08
Witam!
Dzisiaj przeinstalowałem system i mam maly problem, a mianowicie nie mogę zainstalować sterowników do karty sieciowej w moim laptopie. Zainstalowałem program Everest i pokazuje mi te karte tylko jak ściągam te sterowniki i instaluje na kompa to nic się nie dzieje. Dodadktowo mogę dodać że nie mogę zainstalować również sterowników do grafiki. Sterowniki ze strony producenta po ściągnięciu i zainstalowaniu nie powodują żadnej zmiany na laptopie.
Błędy w menadżerze urządzeń: -kontroler Ethernet; -kontroler magistralii zarządzania systemu; -kontroler multimediów audio; -kontroler sieci; -kontroler uniwersalnej magistralii szeregowej (USB); -kontroler wideo (zgodny z VGA); modem PCI; -nieznane urządzenie.
W programie Everest podaj mi tak: Nazwa płyty głównej: IBM ThinkPad T41. Karta wideo PCI/AGP: ATI Mobilitz Radeon 9000(m9); procesor graficzny: AGP 4x: ATI Mobility Radeon 9000(IBM); sieć PCI/PnP: Intel PRO/1000 MT Mobile Connection (IBM) i Intel PRO/Wireless LAN 2100 2B MiniPCI Adapter (IBM). Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
27 Maj 2011, 19:14
Podaj model laptopa oraz na jaki system te sterowniki.
27 Maj 2011, 19:15
IBM T41, windows Xp
27 Maj 2011, 19:49
Nie mam zainstalowanego Service Pack'a. Ściągałem już wcześniej te same sterowniki ale nadal nie działa.
27 Maj 2011, 20:12
SP to konieczna poprawka systemu. Czym prędzej ją zainstaluj.
SP3
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ack_3.html.
27 Maj 2011, 20:35
ok, sciągnę. Problem rozwiązany. Tylko tak przy okazji mam pytanie bo jak zamykam system to mi się pojawia okno, że wystąpił błąd explorer.exe i muszę nacisnąć zakończ teraz. Wygląda jakby się pulpit nie chciał zamknąć. SP3 rozwiąże problem?
Dziękuje i pozdrawiam!
27 Maj 2011, 21:12
To się okaże, czy rozwiąże, jeśli nie to pisz. A tak w ogóle to jeśli nie posiadasz żadnego SP, musisz najpierw zainstalować SP2
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ws_XP.html a dopiero później SP3.
28 Maj 2011, 13:50
tak też zrobiłem, wszystko już działa poprawnie. Dzięki!
25 Wrz 2011, 22:21
POMOCY
Ja także mam laptopa IBM thinkpad T41 i kupiłem go z komisu i nie dali mi sterowników a mam w planach zrobienie formata i jest to konieczne 100% poczebuję wszystkich tych sterowników :
procesor: Mobile Intel Pentium M, 1600 MHz (16 x 100)
karta graficzna: ATI MOBILITY RADEON 7500
Audio
Do karty siecowej itd..
Ale zainteresowało by mnie jeszcze jak zrobić kopie sterowników (jakim programem)