TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem ze sterownikami Realtek

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Problem ze sterownikami Realtek

Postprzez Ryssus » 17 Lut 2009, 20:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20

Witam, mam dość ciekawy problem, mam nadzieję, ze w trafiłem w odpowiedni dział.
W systemie mam zainstalowane sterowniki do dźwięku Realtek HD Audio. Wszystko działa mi prawidłowo, ale w momencie uruchomienia programu Google Talk coś mi się przestawia tak, że zaczynam słyszeć w głośnikach samego siebie. Także jak ruszam mikrofonem słyszę w głośnikach nieprzyjemne odgłosy. Na domiar złego pojawia sie sprzężenie miedzy mikrofonem a głośnikami i słyszę straszny pisk.
Moje pytanie brzmi. Jak sprawić, żeby mój głos nie był słyszany w głośnikach? Czy to problem sterowników czy raczej Google Talka? Jeśli ktoś ma jakiś dobry pomysł to proszę o radę.
Zainstalowanie nowych sterowników naprawia problem - przestaje słyszeć siebie w głośnikach, do momentu włączenia GTalka. Używam GTalka w laptopie i wszystko jest w porządku.
Ryssus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Gru 2007, 17:38
Miejscowość: Wrocław

Re: Problem ze sterownikami Realtek

Postprzez destyny » 17 Lut 2009, 21:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Wyciszenie mikrofonu powinno pomóc, Start -> Akcesoria -> Rozrywka -> Regulacja Głośności.

Pozdrawiam
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]