TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problemy z odtwrzaniem filmów;/;/;/;/

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Problemy z odtwrzaniem filmów;/;/;/;/

Postprzez Rozbor » 09 Kwi 2006, 14:15

PostUA:


Więc tak.
Instalowałem wszystkie kodeki jaki się da nic nie dalo rezultatów
Nie mogę ogladac filmów z tesktem ponieważ obraz, dźiwek i tekst rozchodza sie jedynie filmy dobrze chodza mi w porgramie VLC Player ale bez tesktu ;/.
Filmy OGM zcinaja się i nie dość że się ścinają to jeszcze teskt źle pod słowa idzie ;/;/;/
Mój komputer:
651MHZ
256Ram
19GB
Geforce 2
Windows XP SP2
Pomocy !!!
Rozbor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 09 Kwi 2006, 14:11

Postprzez niunka » 09 Kwi 2006, 14:22

PostUA:


Poszukaj na forum,byly juz takie tematy.
To nie jest wina kodekow ze zle wyswietla napisy.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Rozbor » 09 Kwi 2006, 14:31

PostUA:


Ale filmy OGm tną się strasznie dzwiek nie schodzi sie z obrazem tak jak wmv
Rozbor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 09 Kwi 2006, 14:11

Postprzez Chief » 09 Kwi 2006, 14:47

PostUA:


Witam

w vlc mozna wczytywac napisy tylko sa 2 haczyki::

1 plik z tekstem musi sie nazywac identycznie jak film ____ PODKRESLAM IDENTYCZNIE.

2 napisy musza byc w formacie gg:mm:ss
nie innym bo vlc ich nie odczyta

np.
00:00:30:W ROLACH GŁÓWNYCH
00:00:45:W POZOSTAŁYCH ROLACH
00:01:13:MUZYKA
00:01:22:ZDJĘCIA
00:01:24:SCENARIUSZ
00:01:31:REŻYSERIA
00:01:38:[ Błękitny aksamit... ]


i to wszystko napisy beda w zakładce video i subtitles track zaznaczasz i masz.


aha najszybciej przerobisz napisy na w\w format w all playerze
otwierasz wystarczy ze tylko napisy, klikasz zakładke edytor napisów i zapisz napisy i po bólu

pozdrawiam
wrazie jakichkolwiek pytań pisz
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez niunka » 09 Kwi 2006, 14:54

PostUA:


Rozbor napisał(a):Ale filmy OGm tną się strasznie dzwiek nie schodzi sie z obrazem tak jak wmv


mowilam ci ze takie tematy juz byly.
Zmien odtwarzacz np na SubEditplayera i poczytaj
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=4149
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=4299

uzywaj szukajki
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Chief » 09 Kwi 2006, 15:05

PostUA:


Niuńka nie dokońca o to
Rozbor chodziło. on sie pytał tylko o napisy a nic nie wspominał o zawiechach .``
Nie mogę ogladac filmów z tesktem ponieważ obraz, dźiwek i tekst rozchodza sie jedynie filmy dobrze chodza mi w porgramie VLC Player ale bez tesktu ;/. ``
w vlc wszystko spoko chodzi

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez Rozbor » 10 Kwi 2006, 17:52

PostUA:


Nic nie dalo;/
Zauwazylem u mnie jedno jak otwieram plik video 100mb to chodzi normalnie ale jak juz idzie po 500-1000mb film to tnie;/
Zużycie procesora to 100% podczas ogladania filmu 700mb a zużycie procesora podczas ogladani filmu 100mb to 50%
pomocy !!
Instalowałem juz porgram : FireXP__aka_SpeedUpMyOS__2[1].0__Poligon_ i nic;/ Help
Rozbor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 09 Kwi 2006, 14:11

Postprzez Chief » 10 Kwi 2006, 18:07

PostUA:


a gry ci sie nie tna ????


pozdro
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez Rozbor » 10 Kwi 2006, 20:42

PostUA:


Te co spełniaja wymagania sprzetowe mojego komputera chodza normalnie
Rozbor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 09 Kwi 2006, 14:11


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron