Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
16 Sty 2015, 17:54
Hej forumowicze,
Mam problem - otóż, czytałem dużo porad dotyczących tego problemu ale żadna nie była w stanie mi pomóc, więc ja sformułuję to tak.
Niedawno ściągałem jakiś program do odzyskiwania utraconych danych i wraz z nim pościągało mi się "co nieco". Mianowicie wirusy/śmiecie typu: ytahelper, shopperpro, youtube accelerator. Nic w tym nadzwyczajnego by nie było gdyby nie fakt, że poprzez to zapora windowsa i avasta wyłączyły się a komputer dostał zwieszki totalnej. Lecz nie o to chodzi (z tym problemem jakoś dałem sobie radę, tzn avast wrócił do funkcji, a i laptop już tak się nie tnie), chodzi o to, że chcę pousuwać doszczętnie te wirusy z dysku za pomocą chociażby aplikacji pokroju adwcleaner, z tym że nie mogę za nic połączyć się z internetem - modem jako usb niby komputer wykrywa, w dodatku miga się dioda na routerze ale jeżeli chodzi o samo połączenie to z tym jest problem, sieci nie wykrywa, a w menu głównym playa jest informacja jakobym był połączony ale i tak z automatu mnie rozłącza jakieś 2 minuty później. (powracając do wątku sprzed rozpiski, to chciałbym pobrać tą aplikację). Dodam tylko, że prócz tego wyskakuje jeszcze komunikat "nie można nawiązać połączenia z usługą systemu windows" przy starcie systemu. Macie jakieś rady/pomysły z niecierpliwością czekam, bo przez tą bezsilność ręce mi opadają.
16 Sty 2015, 20:04
Pobierz na innym komputerze narzędzia FRST
otl-gmer-i-inne-poradnik-t13967-15.html#p164179 i Gmer
otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736, a następnie przenieś je na zainfekowany system, wykonaj logi i podaj je tutaj.